İstanbul’daki Alevi kurumları Maraş yolcusu

İstanbul’daki Alevi kurumları Maraş’ta Türk devleti tarafından DAİŞ çetelerini yerleştirmek için Maraş’ın Terolar bölgesine inşa ettiği AFAD kampını protesto etmek için 13 Mayıs’ta bölgeye gidecek.

İstanbul’daki Alevi kurumları Maraş’ta Türk devleti tarafından DAİŞ çetelerini yerleştirmek için Maraş’ın Terolar bölgesine inşa ettiği AFAD kampını protesto etmek için 13 Mayıs’ta bölgeye gidecek. Alevi kurumları, “Yaşamıma, Maraş’ıma, Ovama dokunma” sloganı ile direniş bölgesine gidecek.

Maraş'ın Terolar bölgesinde yapımı süren mülteci kampına karşı bölgede yaşayan Alevilerin direnişi devam ederken, İstanbul'da bulunan bazı Alevi kurumlar tarafından oluşturulan Maraş Girişimi üyeleri, 13 Mayıs Cuma günü kente giderek direnişe katılacak.

"Yaşamıma, Maraş'ıma, Ovama dokunma" sloganıyla kente gidecek olan girişim üyeleri, direnişe katılmak isteyenler için Avrupa ve Anadolu Yakası'ndan araçlar kaldıracak.

Avrupa Yakasında kaldırılacak araç kalkış yerleri ve saatleri şu şekilde: Garip Dede Dergahı, Okmeydanı Cemevi ile Gazi, Yeşilkent, Alibeyköy, Yenibosna Hacı Bektaş Derneği, Armutlu Cemevi, PSAKD Zeytinburnu Cemevi önünde, saat20.30'da. 

Anadolu Yakası'nda ise: Sarıgazi, 1 Mayıs, Gülsuyu, Sultanbeyli PSAKD Cemevi, Gebze PSAKD Cemevi ile Tuzla DAD önü, saat 21.30'da.