GÖRÜNTÜLÜ

Kadınlar 'Yeniden yaşamın Önderi'ni özgürleştirecek

"Yeniden yaşamın Önderi" olarak tanımlanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için doğum gününde KJA öncülüğünde bir araya gelecek olan kadınlar, Öcalan'a özgürlük kapılarını aralamak istiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın memleketi Halfeti'de TUHAD-FED öncülüğünde kutlanacak olan 67'nci doğum günü kutlamalarında kadınlar her süreçte üstlendikleri aktif, doğal öncülük rolünü doğum günü kutlamalarında Öcalan'ın özgürlük yolunu açmak adına yine üstlenecekler. Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde kadınların dahil olduğu Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına ilişkin KJA aktivistler ANF'ye konuştu.

Kürdistan'da devreye koyulan topyekûn savaş konseptine çerçevesinde sergilenen tüm baskı, sindirme, inkar ve imha saldırılarına rağmen 21 Amed Newroz'unda bir araya gelen yüzbinlerin verdiği Öcalan mesajı ile 4 Nisan'da yapılacak olan doğum günü kutlamalarında Öcalan'ın özgürlüğünü haykıracaklarını söyleyen KJA aktivisti Macide Erkmen, KJA olarak da katılım güçlü geçmesi ve renkli olması adına çalışmalarda aktif rol alacaklarını dile getirdi. Demokrasi ve özgürlük isteyen halklar olarak AKP iktidarının halklara dayattığı kirli bir savaş konseptinden geçtiklerini ifade eden Erkmen, savaş politikaların son bulmasının da ancak direnen halkların Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamak ile mümkün olduğunu kaydetti. Diktatörlüğe ve zulme karşı Kürt halkının kendi iradesinin ötesinde sömürülmeye dair yaşamı kabul etmeyişine Amed Newroz'unda büyük bir cevap verildiğini söyleyen Erkmen, verilen mesajla da sorunun çözümü için adres gösterilen Öcalan'ın özgürlüğünün elzem olduğunun bir kez daha ortaya konulduğunu vurguladı.

'ÖCALAN YENİDEN YAŞAMIN ÖNDERİDİR'
 
4 Nisan tarihinin sadece Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğduğu gün anlamına gelmediğini, tüm Ortadoğu halklarının Öcalan şahsında somutlaşan barış, demokrasi ve özgürlüğün şiarı olduğunu dile getiren Erkmen, 4 Nisan'da yapacakları doğum günü kutlamasının aynı zamanda Öcalan şahsında halklara dayatılan tecridin yıl dönümü olduğuna dikkat çekti. Öcalan'a karşı uygulanan tecrit ile beraber süregelen bir yıllık zaman diliminde Kürdistan başta olmak üzere Türkiye'de bir zulüm ve vahşet sürecini yaşadıklarını belirten Erkmen, "O nedenle bütün mücadeleyi sahiplenen ve sahiplenmeyen herkes tarafından barış ve çözümün tek muhatabı olarak Sayın Öcalan'ın muhatap gösterilmesi tesadüfü değildir. 4 Nisan da bir taraftan bu yönüyle de çok önemli. Bizde KJA olarak bu coşkuyla bu şiarla yeniden yaşamın Önderi olarak tanımlıyoruz Sayın Öcalan'ı. Halkların kendi rengi, dili ve kimliğiyle özgür bir yaşamda barış dolu bir hayatı solumanın tek muhatabıdır Sayın Öcalan. Bu noktada sadece Kürt halkının katılımı ile değil, Türkiye halklarıyla birlikte kucaklaşılacak. 4 Nisan'da tüm halklar bütün çığlığıyla kadın öncülüğünde barışı inadına haykıracak. İnadına özgürlüğünü talep etmekten vazgeçmeyecek. Bunun heyecanı ve coşkusu içerisinde her zaman yaptığımız gibi büyük bir oranizasyonla hazırlanıyoruz" dedi.
 
'KADINLAR BÜTÜN ÇIĞLIĞIYLA ÖZGÜRLÜK ALANI'NDA OLACAK'
 
Erkmen kadınlar olarak her sürecin öncüsü oldukları gibi 4 Nisan'daki Öcalan'ın doğum günü kutlamalarının da öncüsü olacaklarını belirterek, "Tüm kadın yapılarımız ile birlikte Kürt kadını, Türkmen kadını ve Arap kadınının kimliğiyle halkların özgürlüğünü inşa edecek ve süreci yeniden barışa evirecek, halkların özgürlüğüne bir adım daha yakın olmak için 4 Nisan'ı Önderliğin özgürlüğe adımının en büyük sorumluluğunu hissediyoruz. Bunun için alanlarda olup en ön sıralarda yer alacağız. Halklara yeniden inşa biz kadınlar getireceğiz. Bu kapsamda KJA olarak 4 Nisan'da yapılacak kutlamalarda da renkliliğimiz ile Halfeti'deki Özgürlük Alanı'nda bütün çığlığımız ile var olacağız" dedi.
 
'BİZ KADINLARI ÖNDERLİK VAR ETTİ'
 
Bir diğer KJA aktivisti Sibel Sütpak da tüm halkları 4 Nisan'da Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına beklediklerini belirterek, KJA olarak kendilerinin kutlamalarda en ön saflarda olacaklarını dile getirdi. Sütpak, "Bizi var eden Önderliğimiz için alanlarda olmaktan asla geri durmayacağız. Bizim için Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan geleneksel bir hal almış durumdadır. Urfalı kadınlar olarak, Önderliğimizin 67'nci yaşına girmesini o gün alanda olacağız. Bu özel ve güzel günümüzü halaylar çekerek, zılgıtlar ile kutlayacağız. Bizi Önderliğimiz var etti. Bugün bir kadın mücadelesinden bahsediyorsak bu Önderliğimizin sayesindedir. Kadınlar bugün Urfa'da konuşabiliyorsa bu Önderliğin sayesindedir. Onun için de 4 Nisan'ı ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü herkesten çok kadınların sahiplenmesi gerekiyor. Bütün Urfalı kadınları bizde bu kapsamda Halfeti'de yapılacak olan doğum günü kutlamalarına bekliyoruz" diye kaydetti.
 
4 Nisan'da Öcalan'ın doğum günü için olası bir müdahale ve yasağa ilişkin de konuşan Sütpak, "Biz yasak tanımayız. Eğer sistemin yasaklarını tanıyor olsaydık bugün evimizde oturuyor olacaktık. Hiç dışarı çıkmazdık. 4 Nisan'da da getirilecek olan yasakları hiçbir şekilde tanımayacağımız o gün de ortaya koyacağız. 4 Nisan'da Önderliğimizin doğum günü vesilesiyle özgürlüğünü haykıracağız. Pastamızı keseceğiz, halayımızı çekerek zılgıtlarımızı seslendireceğiz" dedi. 

...