GÖRÜNTÜLÜ

Kandil’de halk yaylalara çıkmaya başladı

Kandil’de halk, yaylalara çıkmaya başladı. Türk devletinin savaş uçakları ile bombardımanına rağmen halk yaylalara çıkmaya devam ediyor.

 

Kandil’de halk, yaylalara çıkmaya başladı. Türk devletinin savaş uçakları ile bombardımanına rağmen halk yaylalara çıkmaya devam ediyor. Saldırılardan dolayı çocuklarının çok korktuğunu söyleyen Güney Kürdistanlılar, “Bundan dolayı çocuklarımızı kente gönderdik. Ama burası bizim yurdumuz ve bunlar düşmanlarımız” diye konuştu.

Yaylalara çıkanlar arasında yer alan bir anne ise şunları dile getirdi: “Zozanlar bizim için hayat. Şimdi süt zamanı, yoğurt yapıyoruz, satıldıysa satıyoruz, satılmadıysa dostlarımıza veriyoruz. Geceleri Türk savaş uçakları buraları bombalıyor. Ben Türkleri kınıyorum. Bunlar bizim çocuklarımızı korkutuyor, mecbur kaldık çocuklarımızı kentlere gönderdik.”

Bir diğer Güney Kürdistanlı ise, Türk devletinin düşmanları olduğunu, düşmanlarını tanıdıklarını söyleyerek, “Yalnızca Kuzey Kürdistanlıların değil, bu hepimizin düşmanı. Bunlar çocuklarımızın bile düşmanıdır. Bakın çocuk kalmadı ortalıkta, ama burası bizim yurdumuz, mecburuz zozana çıkacağız” diye tepki gösterdi.