Karakaş: TFF'nin aldığı kararlar AKP'den bağımsız değil

Amedspor Başkanı Karakaş, TFF'yi tarafsız kararlar alması yönünde "Aklını başına almalı" ifadesiyle uyardı. Karakaş, TFF’nin aldığı kararların AKP'den bağımsız olmadığına dikkati çekti.

Türkiye’de yaşamın birçok alanında olduğu gibi spor alanında da Kürtlere karşı ırkçı ve şovenist saldırılar sürüyor. Bu saldırıların hedefinde, sivil katliamlara tepki göstererek "Çocuklar ölmesin, maça da gelebilsin" sloganı ile başlattığı duyarlılık kamyası nedeniyle Amedspor da yer alıyor. Yönetimi, oyuncuları ve taraftarları ile hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hem de faşist kesimler tarafından çeşitli şekillerde başarısı engellenmeye çalışılan Amedspor tüm saldırılara rağmen tarihine yeni başarılar ekliyor.

Amedspor Kulübü Başkanı Ali Karakaş, ANF’ye değerlendirmelerde bulundu...

Karakaş, "Amedspor ismini aldığımız ilk günden bu yana çıktığımız hemen her deplasmanda ırkçı tezahürat ile karşı karşıya kaldık. TFF söz konusu bu ırkçı tezahüratlar için diğer kulüplere yönelik hiçbir cezalandırmada bulunmaz iken taraftarlarımızı ve kulübümüzü  ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin’ tarzında barışçıl söylemler içeren pankartlar açtığı için cezalandırdı. Bununla da yetinmeyip Türkiye kupasından sonra taraftarlarımızı yaklaşık 14 deplasman maçına almayıp oyuncularımıza da sanal ortamda barışçıl paylaşımlarda bulunmaları nedeni ile maçtan men edilme ve para cezaları vererek Amedspor’u bir bütün olarak cezalandırmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

'TFF AKLINI BAŞINA ALMALI!'

TFF’nin aldığı kararların AKP'den bağımsız olmadığına dikkati çeken Karakaş, şunları söyledi: "Federasyon bizi sürekli olarak ideolojik propaganda yapmak ile suçluyor fakat asıl siyasi kararlar alıp belli bir ideolojiye hizmet eden kendisidir. Bir taraf olarak bizi cezalandırarak Amedspor’u siyasallaştırmaya yönelik girişimlerde bulunuyor. Özellikle son süreçte yaşanan çatışmalı ortamı da kullanarak yaptığı antipropagandalar, Türkiye kamuoyunda da 'ötekileştirip dışlamak’ temelinde karşılık buldu. Mesela son maçlarımızdan Sivasspor karşılaşmasında otel bulmakta zorlandık, yine Sivas’ta bize yemek gönderen bir rastaurant, gönderdiği yemeğin Amedspor’a ikram edileceğini öğrenmesi üzerine tüm yemekleri toplayarak geri götürdü  ve iki gün önce Ankaragücü karşılaşmasında spor ve insanlık adına utanç verici bir duruma maruz kaldık. Bu çerçevede ele alırsak TFF’nin görmezden gelip onaylayan bu tutumu olumsuz yaklaşımları meşrulaştırarak bir anlamda söz konusu şiddet çevrelerini de tetiklemiştir. Bu nedenle Amedspor olarak TFF’nin artık aklını başına alması gerektiğini düşünüyoruz! Sporu temsil eden TFF’nin barış, kardeşlik ve dostluk temelinde tarafsız kararlar alması gerekir.”

Keçiören ile karşılaşmalarında Amedspor’un ‘ideolojik propaganda’ yaptığı gerekçesiyle ile 3 puanının haksız yere silineceğini aktaran Karakaş, “TFF’nin sahadaki temsilcisinin tuttuğu düzmece raporlar kanıt gösterilerek 3 puanımız silinmek isteniyor. Biz Amedspor olarak bu duruma itiraz edip konuya ilişkin savunmamızı da bu hafta gerçekleştireceğiz. Maç esnasında kayıtta olan kanalların tüm kayıtlarını inceledik, söz konusu suçlamaya yönelik hiçbir ize rastlamadık. Bu nedenle TFF’nin bu hatayı görerek bir an önce düzeltmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

'UEFA VE FIFA’YA TAŞIYACAĞIZ'

Karakaş, yaşananlara ilişkin yerel yargıda gerekli mercilere başvuruda bulunduklarını fakat gerekli olması durumunda uluslararası UEFA ve FIFA gibi kuruluşlara da başvuruda bulunacaklarını bildirdi. “Bildiğiniz gibi UEFA ve FIFA’nın faşizm noktasında tutumları çok nettir" diyen Karakaş, şunları ekledi: "Spor alanları dünyanın her yerinde başta gençler olmak üzere ciddi sayıda insanın bir araya geldiği bir alandır. Böyle bir ortamda siz toplumsal barışa katkı sağlayacak mesajlar vermeyip aksine ayrıştırıcı bir söylemde bulunursanız toplumda sorun yartmış olursunuz. Dediğim gibi Türkiye’de mağduriyetimizi giderecek şekilde bir sonuç alamazsak UEFA’ya başvuruda bulunacağımızı Federasyona bildirdik."

'KÜRDİSTAN'DA TÜM TAKIMLAR FAŞİST YAKLAŞIMLARA UĞRUYOR'

Amedspor Kulübü Başkanı Ali Karakaş, son olarak, Kürdistan'daki tüm takımların ve sporcuların faşist yaklaşımlarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan vurgulayarak, "Amedspor’un bu kadar gündemleşmesinin tek sebebi kupa maçında ortaya koyduğu sportif başarı ve bölgede 2. Lig’de yani en üst ligde oynayan takım olmasıdır” şeklinde konuştu.