Karayılan: Öcalan’ın güvenliği, tüm liderlerin güvenliğidir!

Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen 15 Ağustos 33’üncü yıldönümü kutlamalarında yüzlerce gerillaya hitap eden Murat Karayılan, güncel gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kürt halkının Diriliş Bayramı, tarihi 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümü Medya Savunma Alanları’nda HPG gerillaları tarafından görkemli bir törenle kutlandı.

Gerillanın artık ‘zafer gerillası olacağını söyleyen Karayılan, Kürt halkına ulusal birlik, gençlere de gerillaya katılım çağrısında bulundu.

Kutlamalarda hazır bulunan yüzlerce gerillaya hitap eden Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin Kürt halkının iradesine dönük bir saldırı olduğunu söyledi.

Kürt halkının ve özgürlük hareketinin artık bu duruma tahammül edemeyeceklerini belirten Karayılan, şu önemli mesajı verdi: Erdoğan bilmeli ki, eğer bugün yaşıyorsa, bu, Önder Apo’nun sayesindedir. Herkes bilmeli ki, Önder Apo’nun güvenliği, aynı zamanda tüm Türkiyeli liderlerin güvenliği anlamına gelmektedir” dedi.

Kürt halkının Diriliş Bayramı, Tarihi 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümü Medya Savunma Alanları’nda HPG gerillaları tarafından görkemli bir törenle kutlandı. PKK, KCK, HPG ve YJA STAR bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yer aldığı alanda yapılan kutlamaya Halk Savunma Merkez Karargah Komutanları Murat Karayılan, Zozan Çewlîg, Bahoz Erdal ve Gülistan Gülhat ile PKK Yürütme Komitesi Üyesi Bozan Tekin’in yanı sıra yüzlerce gerilla katıldı. Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan törende Murat Karayılan gerillalara hitaben bir konuşma yaptı.

‘GERİLLA, ZAFER GERİLLASI OLACAK’

Yaptığı konuşmasına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürdistan halkının, şehit annelerinin ve tüm Kürdistan Halk Savunma Güçleri’nin bayramlarını kutlayarak başlayan Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, ‘bugünün gerçek sahiplerinin kahraman şehitler olduğunu’ belirttiği konuşmasında, 15 Ağustos Atılımı’nın Kürdistan tarihi ve bölge üzerindeki etkilerine değindi. 15 Ağustos Atılımı temelinde yola çıkan Kürdistan Halk Savunma Güçleri’nin bugün bölgenin geleceğinin teminatı olduğunu dile getiren Murat Karayılan, HPG gerillalarının yenilmezliğini ispat ettiğini belirterek, ancak bunun yetmediğini, gerillanın bir zafer gerillası haline gelmesi gerektiğini, bunun için Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın her türlü fedakarlığı yapacağını belirtti.

Karayılan’ın konuşmasının ardından bayramlaşan gerillalar, günün anlamına ilişkin toplantılar yaptı, yine şarkılar ve sloganlar eşliğinde halaylar çekti. Büyük bir moral ve coşku ile yapılan kutlamaların sonunda tüm gerillalar, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bijî Partiya Karkerên Kurdistan’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Bijî 15 Tebaxê’ sloganlarıyla yürüyüşe geçerek kutlamaları sonlandırdı.

BUGÜNÜN GERÇEK SAHİPLERİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZDİR

Karayılan'ın törende yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle:

“Öncelikle tüm Kürdistan Özgürlük Gerillaları adına, şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümünü ve Diriliş Bayramı’nı Önder Apo’ya kutluyor; bağlılığımızı belirtiyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Diriliş Bayramı, tüm Kürdistan halkına, Ortadoğu halklarına, şehit analarına ve tüm yoldaşlara kutlu olsun!

‘BUGÜNÜN GERÇEK SAHİPLERİ ŞEHİTLERDİR’

Bugünü kutsal hale getiren, direniş destanlarıyla Diriliş Bayramı’nı yaratmış olan, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin tarihini kanlarıyla süslemiş olan kahraman şehitlerimiz bugünün gerçek sahipleridir. Tüm devrim şehitlerimizi, büyük komutan Egîd yoldaşın şahsında anıyor ve onlara verdiğimiz sözü bir kez daha tekrar ediyoruz: Ey şehitlerimiz! Rahat uyuyun. Silahınız yerde kalmadı; bayrağınız her dönemdekinden daha yüksekte ve mücadeleniz başarıya ulaşacaktır.”

15 AĞUSTOS OLMASAYDI, ROJAVA DEVRİMİ DE OLMAZDI

“15 Ağustos Atılımı, sadece halkımızı yok olmanın eşiğinden kurtarıp var etmemiştir. 15 Ağustos Atılımı Kürdistan’da önemli ulusal gelişmeler de yaratmıştır. Her şeyden önce, Diriliş Devrimi’ni geliştirmiştir. Düşünsel, sosyal ve kadın devrimi temelinde Kürdistan toplumunu yeniden yaratmıştır. 15 Ağustos Atılımı’nın her dört parçadaki kazanımlarda da büyük bir rolü vardır. 15 Ağustos Atılımı temelinde Kuzey Kürdistan’da savaş yaşanmasaydı, bugün Güney Kürdistan’daki kazanımlar da, Rojava Devrimi de mümkün olmazdı.”

ÖNDER APO’NUN GÜVENLİĞİ, TÜRKİYELİ TÜM LİDERLERİN GÜVENLİĞİDİR

“Bugün Ortadoğu Bölgesi’nde bir savaş yaşanmaktadır. Bu savaştan sonra Ortadoğu’nun yeniden dizayn edileceğini herkes biliyor. Bu savaşta Kürt halkı ve özgürlük mücadelesi öne çıkmıştır. Bunun için Kürdistan’ın bütün düşmanları çok kızgın durumdadır. Her biri kendi tarafından saldırmaktadır. Özellikle de Türk sömürgeciliği, Önder Apo’ya, halkımıza ve hareketimize dönük bir saldırı içerisindedir. Son 2 yıldır bu saldırıları kapsamlı bir boyuta ulaşmıştır. Bu saldırılara, öncelikle İmralı’dan başladılar. Bugün İmralı sistemi, Kürt toplumunun soykırımı sistemidir. İmralı sistemindeki tecrit, izolasyon ve psikolojik işkence, Kürdistan’a dönük yapılan soykırım anlamını taşımaktadır. Bugün İmralı’da halkımızın iradesine ve geleceğine dönük bir saldırı vardır. Bizler halk ve hareket olarak artık buna tahammül edemeyiz. Erdoğan bilmeli; İmralı sistemini geliştirerek ve Kürt halkına düşmanlık yaparak hiçbir sonuç elde edemez. Yine Erdoğan bilmeli ki, eğer bugün yaşıyorsa, bu, Önder Apo’nun sayesindedir. Biz önceden de söyledik; bir kez daha söylüyoruz: Önder Apo’nun güvenliği, aynı zamanda tüm Türkiyeli liderlerin güvenliği anlamına gelmektedir. Bu gerçekliği herkes bilmeli.”

GERİLLA OLMASAYDI, DAÎŞ, İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR BELA OLURDU

“Bizler Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak Önder Apo’nun askerleriyiz. Bizler, fedai ve profesyonel bir gücüz. Bizler, bütün Kürdistan’ın savunulmasıyla görevliyiz. Eğer Kürdistan Özgürlük Gerillaları, Şengal’in imdadına yetişmemiş olsa, Şengal’de Êzidî halkımız soykırıma uğrayacak, Şengal’de yüzyılın katliamı gerçekleşecekti. Eğer Kürdistan Özgürlük Gerillaları, Kobanê’nin direnişine ve çağrısına yetişmeseydi, bugün Kobanê olmazdı ve Kobanê’de DAİŞ bayrakları dalgalanıyor olurdu. O zaman DAİŞ bugünkü gibi bir düşüş içerisinde olmaz; tersine Ortadoğu’da daha da güçlenir ve bütün insanlığın başına büyük bir bela olurdu.”

HİÇBİR GÜÇ ARTIK ÖZGÜR KÜRDİSTAN’I ENGELLEYEMEYECEKTİR

“Kürdistan Özgürlük Gerillaları, şimdiye kadar görevlerinin gereğini yerine getirdiği gibi, bundan sonra da üzerine ne görev düşerse düşsün, başarıyla yerine getirecektir. Bugün Türkiye devleti ve ordusu, karada bizimle göğüs göğse savaşamıyor. Onlar uçak saldırılarıyla kendilerini savunmak ve bu şekilde varlıklarını devam ettirmek istiyorlar. Ama Türkiye sömürgeciliği bu yöntemlerle artık varlığını sürdüremez. Herkes bilmeli ki, AKP-MHP faşizmi, sömürgecilik tarihinin en zayıf dönemini yaşamaktadır ve hiç bir güç artık özgür Kürdistan’ın gerçekleşmesini engelleyemeyecektir.”

ULUSAL BİRLİK İÇİN ORTAK BİR STRATEJİ OLUŞTURULMALI

“Biz buradan, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin içinde bulunduğu bu önemli dönemde 2 çağrı yapmak istiyoruz:

Birincisi; diyoruz ki, bu önemli dönemin halkımızın çıkarları doğrultusunda değerlendirilebilmesi için, ulusal birlik sağlanmalıdır. Her dört parça Kürdistan’daki bütün tarafları yan yana gelmeye, ortak bir ulusal strateji oluşturmaya ve bu temelde Kürdistan özgürlük davasının başarısı için, herkesi görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

GENÇLİK GERİLLA SAFLARINA

“İkinci çağrımız ise Kürt gençliğinedir: Bu tarihi ve önemli dönemde sevgili Kürdistan gençleri, Kürt kızları ve erkekleri rolünü oynamalıdır. Bu dönemde Kürdistan Savunma Güçleri’nin büyütülmesi ve kuvvetlendirilmesi, önemli ve stratejik bir konudur. Nerede olursa olsun, bugün Kürt gençliği, savunma güçlerinin saflarında yerlerini almalıdır. Hangi güç içerisinde olursa olsun; önemli olan Kürdistan Savunma Güçleri’ni kuvvetlendirmek, bunu kendine kutsal bir görev saymak ve bu temelde katılmaktır.”

KÜRT DEVRİMİ, ARTIK ORTADOĞU DEVRİMİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR

“Başta Bakur halkı olmak üzere, bütün Kürdistan halkı bilmeli ki, AKP-MHP rejimi, son dönemini yaşamaktadır. Bu faşist rejim, dünyada da, Türkiye içerisinde de bir yalnızlaşmayı yaşamaktadır. Halkımızın, Türkiyeli ve bölgesel demokrasi güçlerinin ve Kürdistan özgürlük gerillalarının mücadelesi artık kazanacaktır. Düşman, bugün her anlamda gerilemesine rağmen çok fazla yalan söylüyor ve psikolojik savaş yürütüyor. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ise yükseliş kazanıyor. Mücadelemiz artık sadece Kürdistan’ın özgürlüğü mücadelesi değil; aynı zamanda Ortadoğu Devrimi’nin mücadelesidir. Bugün biz Türkiye sömürgeciliğine karşı kazanırsak, sadece Kürdistan özgür olmayacak; aynı zamanda Türkiye demokratik bir ülke olacaktır. Eğer Rojava Devrimi Suriye’de kazanırsa; sadece Kürt halkı değil, aynı zamanda Arap halkı da özgür ve demokratik bir yaşama sahip olacaktır. Yani Kürt devrimi, artık Ortadoğu devrimine; halkların özgürlük ve demokrasi devrimine dönüşmüştür. Önder Apo’nun paradigması temelinde Kürdistan’da yükselen devrim mücadelesi, kendisiyle birlikte Ortadoğu Devrimi’ni de yaratacaktır.”

34’ÜNCÜ YIL, KÜRDİSTAN’IN VE ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ YILI OLACAKTIR

“Biz, hareket olarak 34’üncü 15 Ağustos yılını, büyük bir başarı yılı haline getirmek istiyoruz. 34’üncü yıl yürüyüşü, Kürdistan’ın ve Önder Apo’nun özgürlük yürüyüşü olacaktır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, görüldüğü gibi yenilmezliğini ispat etmiştir. Ama yaşanan gelişmeler göstermiştir ki, yenilmezlik tek başına yeterli değildir. Kürdistan Özgürlük Gerillasının bir zafer gücü olması gerekmektedir. Bunun için de öncelikle merkezi olarak Apollo Akademileri bünyesinde ve bütün akademilerde gerçekleştirilen yoğunlaşma ve eğitimler çok önemlidir. Biz 33 yıllık tecrübemiz temelinde yoğunlaşmalarımızı geliştirmek, insan yeteneğini, insan zekasını ve uzmanlığı derinleştirmek, profesyonel-modern gerillayı yaratmak istiyoruz. Zafer gerillasını bu biçimde yaşamsallaştırmak istiyoruz. Amacımız budur. 34’üncü yılda, bizler 15 Ağustos ruhu temelindeki zafer yürüyüşümüzle profesyonel gerillayı yaşamsallaştıracağız. Bu biçimde Kürdistan halkının beklentilerini ve kahraman şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz.

Bu umut ve inançla, bir kez daha Diriliş Bayramı’nı tüm halkımıza ve yoldaşlara kutluyor, 15 Ağustos ruhuyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzün başarı yürüyüşü olacağını belirtiyoruz.”