Kasım Engin için Maxmur’da anma töreni

İşgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin, Maxmur mülteci kampında bir törenle anıldı.

27 Mayıs günü Bradost bölgesindeki hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin için Maxmur’da düzenlenen anmaya yüzlerce kişi katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eş Başkanı Heci Kaçan bir konuşma yaptı.

Kaçan, bu kaybın Kürt halkı ve PKK açısından “büyük bir üzüntü kaynağı” olduğunu belirterek, “Maxmur kampı adına başta Önder Apo’ya, şehit Kasım’ın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Kaçar, “Her zaman yoldaş Kasım’ın izinde yürüyeceğiz ve mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz. Öfkemizi büyük bir mücadele ve direnişe dönüştüreceğiz” diye ekledi.

Engin’in intikamının yerde kalmayacağını belirten Kaçar, “Büyük bir direnişle düşmanın yüreğine korku salacağız. Düşman hiçbir zaman irademizi teslim alamaz” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Kasım Engin’in bir şiiri dinlendi. Anma “Şehid Namirin” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları ile son buldu. Taziyeler Şehit Aileleri Kurumu’nda kabul ediliyor.