Kayyum, milyonlarca liralık otopark alanını inşaata dönüştürdü

Van’da HDP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ancak kayyumlar tarafından yeniden yıkılarak iş merkezine çevrileceği söylenen çok katlı otoparkın son hali içler acısı bir durumda.

AKP tarafından gasp edilen ve yerine kayyum atanan DBP'lİ Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın 7 milyon TL harcayarak tamamladığı "Çok katlı otopark" ilk kayyum tarafından önce satılığa çıkarıldı, satılmayınca yıktırılarak iş merkezine dönüştürülmesi kararı alındı. Satılamayan otopark iş merkezi ve AVM'ye dönüştürülmek üzere yeniden inşaat sahasına dönüştürüldü. Ancak dükkanlar alıcı bulamayınca çok katlı otopark ortada kaldı.

Kayyumlar binayı ne yapacağına ilişkin bir türlü karar veremeyince 7 milyon TL’lik hizmet, harabeye döndü. Son kayyum M. Emin Bilmez de binanın güvenlik personelini geri çekince, geçen hafta binada bulunan üç iş yeri soyuldu. 2014 yılında 7 milyona yapılan bina şimdi uyuşturucu madde kullananların mekanın haline geldi. Çok katlı otoparkın içinde çekilen fotoğraflar ise yaşanan yıkımı gözler gönüne seriyor.

14 MİLYON TL’YE İHALE EDİLDİ

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, binanın kayyum tarafından ucube bir hale getirildiğini belirterek, "2010 yılında dönemin belediye eş başkanı Bekir Kaya tarafından kentin otopark ihtiyacını gidermek üzere modern bir şekilde tasarlanan katlı otopark projesi için 4 milyon TL değerinde bir ihale yapıldı.

Katlı otopark binası kullanıma hazır hale getirildi ancak hemen sonrasında kayyum atandı. Kayyum sürecinde katlı otopark AVM’ye dönüştürülmek üzere yaklaşık 14 milyon TL'ye ihale edildi. AVM için hem AVM yönetmeliğine aykırı olan hem de mühendislik bilgisinden de yoksun bu bina ucube bir hale getirildi" diye konuştu.

KAMU MALINI ZARARA UĞRATTIKLARI İÇİN YARGILANMALARI GEREKİYOR

HDP’li Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya döneminde Meclis Başkanlığı yapan Cahit Bozbay ise şunları söyledi: "2016 yılından bu yana çok katlı otopark hizmeti olarak faaliyet yürütseydi bugün 7 milyon TL kar etmişti. 4 yıldır yapılan kamu zararıdır. Kayyumların kamuyu zarara uğrattıkları için yargılanmaları gerekiyor. Böyle olacağı dünden böyleydi.

Çok katlı otopark projesi, bu kente büyük bir hizmetti ve aynı zamanda park sorunumuzu da çözecekti. Sırf HDP yaptı diye mimarisi ile her şeyi ile otoparka göre yapılmasına rağmen AVM’ye çevirmek istediler. Bizim dönemimizde açılışını yapmak üzereyken belediyemize kayyum atandı, yıkıp yeniden yaptılar ve şimdi tinercilerin yeri oldu."