KCK: Feridun Yazar’ın özlemlerini özgür Kürdistan ile taçlandıracaktır

Yazar’ın yaşamını yitirişine ilişkin bir açıklama yapan KCK, “Halkımız ve Özgürlük Hareketimiz değerli yurtsever demokrat Feridun Yazar’ın verdiği emekleri unutmayacak, onun özlemlerini demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’la taçlandıracaktır” dedi.

Kürt siyasetçi Feridun Yazar’ın yaşamını yitirişine ilişkin bir açıklama yapan KCK, “Halkımız ve Özgürlük Hareketimiz değerli yurtsever demokrat Feridun Yazar’ın verdiği emekleri unutmayacak, onun özlemlerini demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’la taçlandıracaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, demokratik Kürt siyasetçi Feridun Yazar’ın vefatını üzüntüyle öğrendiklerini ve ailesi, yakınları, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunlara yer verildi: “Bütün yaşamı demokratik siyasal mücadeleyle geçen, ilk günden itibaren Kürt Özgürlük Hareketi'nin dostu olarak özgürlük mücadelesine hizmet etmiş, serhıldanların yükselişi ve demokratik siyasal alanın açılışıyla birlikte tereddütsüz Halkın Emek Partisinde yer almıştır. O günden bugüne de demokratik siyasal mücadelenin neferlerinden biri olmuştur.

1980 öncesi Urfa Belediye Başkanıyken Kürt Özgürlük Hareketi ile ilişki içinde olmuş, bu nedenle faşistlerin hedefi haline gelmiştir. Özgürlük Hareketimiz faşistler karşısında bu değerli yurtseverimizi korumuştur. 12 Eylül askeri faşist darbesi olduğunda PKK ile ilişkilidir diye ilk içeri alınan siyasetçilerden biri de Feridun Yazar olmuştur. 12 Eylül askeri faşist darbesi döneminde PKK ile ilişkilerinden dolayı iki yıl Diyarbakır 5 Nolu cezaevinde de kalmıştır.

Cezaevinden çıktıktan sonra da yurtsever demokratik sorumluluğunu her zaman yerine getirmeye çalışmış, Kürt Özgürlük Hareketi'yle ilişkilerini sürdürmüştür. 1990’lı yılların kirli savaşı döneminde demokratik siyasal mücadele içinde yer almış, halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emek sahibi olmuştur.

Halkımız ve Özgürlük Hareketimiz değerli yurtsever demokrat Feridun Yazar’ın verdiği emekleri unutmayacak, onun özlemlerini demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’la taçlandıracaktır.”