KCK ile Yekgirtu İslam, Ulusal Kongre için bir araya geldi

KCK ile Yekgirtu İslami Kurdistan, Kürt Ulusal Kongresi'nin gerçekleştirilmesi amacıyla dün Ranya’da bir araya geldi.

Yekgirtu İslami Kurdistan (Kürdistan İslami Birlik) Partisi Genel Başkanı Mehmet Ferec ile KCK Dış İlişkiler Komitesi'nden bir heyet arasında dün Süleymaniye'nin Ranya ilçesinde ulusal birlik ve Ulusal Kongre'nin gerçekleştirilmesi amacıyla bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin Yekgirtu İslam’ın talebiyle yapıldığı öğrenildi.

Yekgırtu adına  Genel Başkan Mehmet Ferec katılırken, KCK adına ise KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun, KCK Dışilişkiler sözcüsü Serhat Varto, KCK Güney Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Hüseyin Amed ve KCK Dışilişkiler Üyesi Mervan Amed katıldı.  

İki saat süren görüşmede tarafların ağırlıklı olarak Ortadoğu'daki gelişmeleri, Kürtler arasındaki birlik sorununu, Kürt Ulusal Kongresi ve Kuzey Kürdistan'daki savaş üzerine görüş alış verişi yapıldığı öğrenildi.

Her iki tarafın da Kürt Ulusal Kongresi'nin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Önümüzdeki süreçte KCK'nin ulusal birlik çalışmaları ve Ulusal Kongre için diğer Kürt siyasi taraflarıyla da görüşeceği öğrenildi.