KDP’den YNK-Goran ittifakına ‘iç çelişkileri derinleştirir’ iddiası

YNK ve Goran Hareketi arasında dün imzalanan anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapan KDP, anlaşmanın iç çelişkileri daha da arttıracağını iddia etti.

KDP merkezi bugün KDP Genel Sekreteri Mesut Barzani başkanlığında Hewlêr'de bir araya geldi. Toplantı sonrası KDP resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre; toplantıda Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran (Değişim) Hareketi arasında dün imzalanan anlaşma, Güney Kürdistan ve Irak'taki siyasi durum, Kürtlerin Bağdat'a yeniden dönüp dönmeyecekleri konuları ele alındı.

Sağlanan anlaşmanın ağırlıklı olarak değerlendirildiği bilgisi verilen açıklamada anlaşmanın “Mevcut iç çelişkileri daha da derinleştireceği ve çözüme hizmet etmeyeceği” iddiasında bulunuldu.

‘KDP OLMADAN ASLA’

Varılan anlaşmanın YNK’ye engeller çıkararak krizlere sürükleyeceği belirtilen KDP açıklamasında anlaşmaya yönelik tepki ve YNK’ye yönelik rahatsızlık şu sözlerle ifade edildi: “Hükümet ortağı olmasına rağmen YNK böyle bir stratejik anlaşma yapmadan önce, bizimle tartışmadan ve bizi bilgilendirmeden ve KDP ile sorunları olan bir başka siyasi tarafla böyle bir anlaşma yapmıştır. Bu durumda yaşanan sorunların bir parçası olmuştur. YNK'nin tutumu, daha önce KDP ile birlikte hareket etme tutumunun tersine dönmüştür. Kürdistan bölgesini KDP’siz yönetmek zordur.”