Kelekçier: Azadiya Welat’ı sahiplenmek direnişi sahiplenmektir

Azadiya Welat Editörü Emrah Kelekçier, “Öz yönetim direnişlerinin yaşandığı bu süreçte Azadiya Welat’ı sahiplenmek; onuru, dili, öz yönetimi ve direnişi sahiplenmektir” dedi.

Toplumun tüm kesimlerini Azadiya Welat için 22 Nisan’da başlatılacak kampanyaya destek olmaya davet eden Azadiya Welat Editörü Emrah Kelekçier, “Öz yönetim direnişlerinin yaşandığı bu süreçte Azadiya Welat’ı sahiplenmek; onuru, dili, öz yönetimi ve direnişi sahiplenmektir” dedi.

1992 yılında Welat adı ile yayım hayatına başlayıp Apê Musa, Gurbetelli Ersöz ve Rohat Aktaş’ın uğruna yaşamlarını feda ettikleri özgür basın geleneği ile bugüne taşınan Azadiya Welat Gazetesi 22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü’nde “Her mal, welatekî” şiarı ile 1 ay boyunca ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle büyüyecek bir kampanyanın startını verecek.

Azadiya Welat Gazetesi’nin okur sayısını arttırmak için başlatılacak kampanyaya ilişkin ANF’ye konuşan Azadiya Welat Editörü Emrah Kelekçier şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Kürdistan’da devlet eli ile yürütülen savaş konseptinin önemli ayaklarından biri de yandaş medya tarafından gerçekleştirilen dezenformasyon çalışmalarıdır. Bizler Azadiya Welat çalışanları olarak devlet eli ile gerçekleştirilen bu dezenformasyon politikalarına karşı ‘Her mal, welatekî’ şiarı ile yaklaşık 1 ay sürecek bir kampanya başlatacağız.”

AMACIMIZ GERÇEKLERİ HALKA ULAŞTIRMAK

Başlatılan kampanyanın ilk hedefinin gerçeklerin halka ulaşmasını sağlamak olduğunu aktaran Kelekçier, “Diğer bir amacımız ise Azadiya Welat Gazetesi’nin herkes tarafından tanınıp okunmasını sağlamaktır. Bu anlamda pilot bölge olarak belirlediğimiz Amed’i çalışmalarımızın daha rahat ve sistematik bir şekilde yürüyebilmesi için Peyas, Bağlar ve Yenişehir olarak üç bölgeye ayırdık. Söz konusu her bölgede mahalleleri tanıyan arkadaşlar öncülüğünde oluşturduğumuz gruplar ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek Azadiya Welat’ın şehrin her noktasına ulaşması, okunması ve bireysel anlamda abone sayısının artması için çalışmalar yürütecek” dedi.

‘İLK GÜNDEN BUGÜNE ÖZGÜR BASIN GELENEĞİNDEN TAVİZ VERMEDİK’

Başlatılan kampanyaya destek çağrısında bulunan Kelekçier, “Herkes bu konuda duyarlılık gösterip bu kampanyaya katılarak, Azadiya Welat okumalı ve abone olmalı. Kürtler arasında sıkça kullanılan bir söz vardır; Kürdüm diyorsan Kürtçe okumalı, yazmalı ve yaşamını Kürtçe sürdürmelisin! Bu çerçevede bizler Kürdistan’da yaşayan Kürtler olarak Azadiya Welat’a sahip çıkmalıyız çünkü Azadiya Welat demek direnmek demek. Bildiğiniz gibi Azadiya Welat yayım hayatına 1992 yılında Welat ismi ile başlayıp, Apê Musa, Gurbetelli Ersöz ve Rohat Aktaş ile devam eden Özgür Basın Geleneği ile günümüze kadar gelmiştir. Peki, sözünü ettiğimiz bu Özgür Basın Geleneği nedir? Bu gelenek bir direniş, onur ve dile sahip çıkma geleneğidir. Bu anlamda öz yönetim direnişlerinin yaşandığı bu süreçte Azadiya Welat’ı sahiplenmek; onuru, dili, öz yönetimi ve direnişi sahiplenmektir” ifadelerini kullandı.