GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'teki gerillalar 18 Mayıs Şehitleri'ni andı

Kerkük'te 18 Mayıs Şehitleri'ni anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, yaşamlarını yitiren devrimcilerin anılarına bağlı kalınacağı ve zafer elde edileceği mesajı verildi.

Kerkük cephesindeki HPG ve YJA Star gerillaları, askeri bir törenle Mayıs Ayı Şehitleri'ni andı.

Törende konuşan Mexmur-Kerkük YJA Star Komutanı Çiğdem Doğu, "18 Mayıs Şehitleri Haki Karer ve İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm devrim şehitlerine söz veriyoruz. Onların anısına bağlı kalarak halkımıza özgür bir gelecek bırakacağız" dedi.

Doğu, PKK mücadelesinde en fazla şehit verilen ayın mayıs olduğunu, bu açıdan mayıs ayının şehitler ayı olarak kabul edildiğini hatırlattı. Doğu, 18 Mayıs 1973 tarihinde Türkiye sosyalist hareketinin öncülerinden İbrahim Kaypakkaya’nın da Türk devletinin işkencehanelerinde sır vermeden ser verdiğini vurguladı. 

'PKK'NİN KURULMASININ GEREKÇELERİNDEN'

Doğu şöyle konuştu:

"Hareketimizin önder kadrolarından Haki Karer yoldaş ve Türkiye sosyalist hareketi önder kadrolarından İbrahim Kaypakkaya Türk devlet faşizmi tarafından bu ayda katledildiler. Haki Karer yoldaş 18 Mayıs 1977'de katledildi.  Ve 17 Mayıs'ı 18’e bağlayan gece 1982’de Amed zindanında Türk faşizminin vahşetine karşı onurlu eylemini gerçekleştiren Dörtler kendi bedenlerini ateşe vererek şehit düştüler.

Önderliğimiz Haki Karer yoldaşın şehadetini PKK’nin kurulmasında temel bir gerekçe olarak sürekli dile getirdi. Bizim halk ve gerilla olarak varlığımız kesinlikle Heval Haki’nin mücadele ve şehadet hakikati ile bağlantılıdır. Haki Karer yoldaşın şehadetinden sonra on binlerce şehadet yaşandı. Binlerce yoldaşımız şehit düştü. Kürt halkının, Ortadoğu halklarının zaferinin garantisi de işte bu şehadetler oldu.”

'MÜCADELEMİZİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ'

AZAD VE ÇEKDAR’LARIN ANISINA CEVABIMIZ MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK OLACAK

Doğu son olarak, geçtiğimiz günlerde Amed’de Türk devleti tarafından katledilen HPG komutanlarından Azad Siser ve Çekdar Amed’i de anarak, şunları söyledi:

"Son olarak Kuzey hamlesinde şehit düşen yoldaşlarımız Heval Azad, Heval Çekdar’ı ve onlarla birlikte bu hamlede şehit düşen tüm mücadele şehitlerimizi 18 Mayıs Şehitleri şahsında anıyoruz. Bizler onların takipçisi olacağız. Onlar Önderlik çizgisinde fedaileşmenin zaferini yarattılar. Bizler de, onların arkalarında kalanlar olarak mutlaka bu zafer çizgisine, fedai çizgisine sahip çıkarak mücadelemizi zafere taşıyacağız. 18 Mayıs vesilesi ile Önderliğimize, şehitlerimize ve halkımıza yeniden bu zafer sözümüzü yineliyoruz.”