Kerkük'ten HDP'ye destek: Tüm Kürtler direnmeli

Kerkük'te bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, HDP'ye dönük siyasi soykırımı protesto etti ve direniş çağrısı yaptı.

Kerkük Kalesi önünde saat 10.00’da Tevgera Azadi’nin organize ettiği basın açıklamasına YNK, Goran Hareketi, Komünist Parti, Zehmetkeşan (Kürdistan Emekçiler Partisi), Halkın Demokrasi Cephesi yetkilileri de katıldı.
Türk devletinin saldırılarının kınandığı eylemde, tüm Kürt halkına her yerde direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Eylemdeki konuşmalarda, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin 'çözüm süreci'ni bitirerek tasfiye politikasını gündemine aldığı, bu kapsamda, son olarak da HDP'li eş genel başkan ve vekillerin tutuklandığı kaydedildi.
Kuzey'deki saldırılara sessiz kalınması durumunda tüm Kürdistan parçalarına dönük benzer saldırıların geliştirilebileceği uyarısının da yapıldığı eylemde, ulusal birlik ve direniş çağrısında bulunuldu.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

HDP’ye yönelik geliştirilen saldırılara karşı dün Süleymaniye ve Hewler'de siyasetçiler ile aydınlar halkın da katılımıyla kitlesel protesto eylemleri gerçekleştirmişti.
Güney Kürdistan’ın Süleymaniye, Duhok, Kelar, Kifri, Derbendixan, Ranya ve Taktak gibi birçok il ve ilçesinde bugün de benzer eylemler düzenlenecek.
 

...