KESK'ten Şenyaşar Ailesi'ne ziyaret

Şırnak KESK Şubeler Platformu üyeleri, Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti, "Botan'ın direniş ruhunu buraya taşımak için geldik" dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişine destekler sürüyor. Şırnak Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, adliye önünde nöbet tutan aileyi ziyaret etti. Şenyaşar Ailesi, sendikalıları “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı.

 'BOTAN'IN DİRENİŞ RUHUNU TAŞIMAK İÇİN GELDİK'

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Umut Çimen, “Botan halkının en içten dayanışma ve direniş ruhunu buraya taşımak için geldik. AKP rejiminin adaleti ve devletin imkanlarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmesini, katilleri, istismarcı, tacizleri aklamasını reddediyoruz. Katillerin hesap vermesi gerekmektedir" dedi.

 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şırnak Şube Eşbaşkanı Serap Ok ise “Bir ülke düşünün, kendini cumhuriyet olarak var ediyor ve adalet saraylarında ‘Adalet mülkün temelidir’ yazıyor ve yurttaşını o binanın önünde adalet dilenmeye varacak duruma getiriyor. Bu kabul edilebilir değil. Şenyaşar Ailesi'nin yanındayız. Her alanda adaletin gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

 
Ferin Şenyaşar da ziyaret esnasında Cumhuriyet Başsavcısının aracının adliye binasında çıkması üzerine, “Adaleti sağlayamıyorsan istifa et” şeklinde tepki gösterdi.