KNK'den Bereyî Gel'e ulusal birlik ziyareti

Ulusal birlik platformu için ziyaretlerine devam eden KNK heyeti, Bereyî Demokrasi û Gel'i ziyaret etti.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde 15-16 Temmuz tarihinde yapılacak olan Kürt ulusal birliği tartışma platformu için siyasi parti ve aydınlarla görüşmelere devam eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heryeti Bereyî Demokrasi û Gel'i (Demokrasi ve Halk Cephesi) ziyaret etti.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade ile KNK Konsey üyesi Perwîn Ezîz ile KNK üyesi Ferhat Doski'den oluşan heyet, Demokrasi ve Halk Cephesi Başkanı Dr. Mihemed Keyanî başkanlığındaki bir heyet tarafından karşılandı.

Basına kapalı şekilde yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Kemalizade ile Keyani ortak basın açıklaması yaptı. Burada ilk olarak söz alan Keyanî, KNK heyetinin ziyareti ve çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Uzun zamandır KNK heyeti birlik için büyük bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Bizler de Bereyî Gel olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz. Çünkü bizler de halkımız için şu anda en önemli ihtiyacın birlik olduğunun farkındayız" dedi.

Keyani'nin ardından konuşan Kemalizade ise, Bereyi Gel'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu çalışmanın uzun soluklu bir çalışma olduğunu biliyoruz. Ümit ediyorum ki halkımıza birliği armağan edebileceğiz. Herkese çağrım şudur: Artık birlik zamanıdır" diye konuştu.