KNK'den Duhok'ta ulusal birlik toplantısı

KNK, Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak platform için Duhok'ta aydın, kanaat önderleri ve Dêrîn Pêşmergeleriyle bir araya geldi.

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partiler görüşmelerini sürdüren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) bugün de Duhok'ta aydın, yazar, Dêrîn (eski) Pêşmergeleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Konsey üyesi Dr. Kamûran Berwarî ve KNK üyeleri Seyîd Ekrem ile Ferhat Dostki'den oluşan KNK heyeti, Duhok'ta Dr. Kamuran Berwarî'nin evinde aralarında Dêrîn Pêşmergeleri Duhok Bölge Sorumlusu Mela Sedîq Sindî, Duhok Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Haşim Zêbarî, gazeteci Saman Nuh, Elî Oremarî gibi isimlerin olduğu çok sayıda aydın, yazar, derîn pêşmergeleri kanaat önderi ile bir araya geldi.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Kemalîzade, şu ana kadar Kürdistan'ın dört parçasında faaliyet yürüten onlarca siyasi parti ve güç ile görüştüklerini ve görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Bizler siyasi partilerden sonra aydın, yazar, akademisyen ve kanaat önderleriyle bir araya gelmek ve onların da fikirlerini almak istedik. Halkımız için başlattığımız çalışmada sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Toplantı devam ederken Derîn Pêşmergeleri Duhok Bölge Sorumlusu Mela Sedîq Sindî, Dr. Haşim Zêbarî ve KNK Konsey üyesi Dr. Kamuran Berwarî ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantında konuşan Berwarî, çalışmaları hakkında bilgi vererek, "KNK olarak şimdi de Kürdistan Bölgesi'ndeki aydın, yazar ve kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. Duhok ile başladığımız görüşmeler, diğer 4 vilayette de devam edecek. Kürdistan'ın diğer parçalarında da KNK üyeleri bu çalışmaları sürdürüyorlar" dedi.

Berwarî'nin ardından konuşan Dêrîn pêşmergeleri Duhok Bölge Sorumlusu Mela Sedîq Sindî de "İçinde geçtiğimiz süreçte Kürtler çok güçlü ama diğer yandan da dağınık bir güç var. Bu da zayıflığımız oluyor. Ümit ediyorum ki bu çalışma Kürtlerin parçalılığını ortadan kaldırma için büyük bir adım olur. Herkesin de bu bilinçle katkı sunacağınız ümit ediyoruz" diye konuştu. Daha sonra söz alan Dr. Haşim Zêbarî de bölgede önemli gelişmelerin olduğunu kaydederek, "Dünyanın gözü de üzerimizde. Bizim ne kadar birlik olduğumuzu görmeye çalışıyorlar. Eğer bizler birlik olabilirsek yaşanan bu kaostan halkımızın başarıyla çıkmasını ve geleceğini tayin edebileceğini sağlayabiliriz" dedi.

12 Haziran'da Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeye başlamıştı. Dün de Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla çalışmaları hakkında bilgi veren KNK heyeti, 15-16 Temmuz tarihlerden Süleymaniye'de 300 ile 350 kişinin katılacağı bir tartışma platformunu düzenleme kararı aldıklarını açıklamıştı.