KNK'den Halepçe'ye ulusal birlik ziyareti

Siyasi partilerin ardından aydın ve kanaat önderleriyle ulusal birlik görüşmelerine başlayan KNK, Halepçeli aydın, yazar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin ardından Güney Kürdistanlı aydın, yazar, akademisyen, kanaat önderi ve dêrîn pêşmergeleriyle bir araya gelen Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, görüşme turlarına bugün de Halepçe ile devam etti. KNK, Duhok, Hewlêr ve Kerkük'ün ardından Halepçeli aydın, yazar ve kanaat önderleriyle de görüştü.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Konsey üyesi Dr. Kamûran Berwarî ve KNK üyeleri Sozan Heme Zekeriya Halepçe ve Ferhat Dostki'den oluşan KNK heyeti, Hejar Mûkriyan Kütüphanesi'nde Halepçeli aydın, yazar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda söz alan Dr. Kamuran Berwarî KNK'nin ulusal birlik için yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vererek, Halepçeli aydın, yazar, kanaat önderlerinden destek beklediklerini söyledi. Berwarî, "Halepçe halkımız her zaman ulusal davalarına bağlı olarak yaşamış ve bunun için her türlü bedeli de vermişlerdir. Bizler sizin birlik için de rol almanız ve önerilerinizi dinlemek için burayız" dedi.

Berwarî'nin ardından toplantının katılımcıları ulusal birliğe ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Yaklaşık iki saat süren toplantı soru cevap bölümüyle son buldu.

12 Haziran'da Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeye başlamıştı. 3 Temmuz günü Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla çalışmaları hakkında bilgi veren KNK heyeti, 15-16 Temmuz tarihlerden Süleymaniye'de 300 ile 350 kişinin katılacağı bir tartışma platformunu düzenleme kararı aldıklarını açıklamıştı.