KNK'den parlamenter birliğine ziyaret

Ulusal birlik çalışmalarını sürdüren KNK heyeti Hewlêr'de Güney Kürdistan Parlamenterler Birliği'ni ziyaret etti.

Ulusal birlik çalışmalarını sürdüren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti Hewlêr'de Güney Kürdistan Parlamenterler Birliği'ni ziyaret etti. KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Konsey üyesi Dr. Kamûran Berwarî ve KNK üyesi Ferhat Dostki'den oluşan heyet, Güney Kürdistan Parlamenterler Birliği Başkanı Nimet Ebdulah ve eski parlamenterler Nadir Qeladizî, Kerîm Behrî ve Nehle Xan tarafından karşılandı.

Basına kapalı şekilde yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında ilk olarak söz alan Güney Kürdistan Parlamenterler Birliği Başkanı Nimet Ebdulah, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, "KNK'nin ulusal birlik için yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ümit ediyoruz ki Kürt halkına hizmet eden bir sonuç elde ederler" dedi.

Kürdistan'ın baştan başa böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ebdulah, "Bütün Kürt güçleri projelerini burada dile getirip ortaklaştırabilirler. Çünkü Kürdistan'ın tamamı üzerinde bir tehdit var. Bu tehditlerin bertaraf edilmesi için ulusal birliği elzem görüyoruz. Ümit ediyoruz ki başarıya ulaşır" dedi. Daha sonra söz alan KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade ise Parlamenterler Birliği'ne ulusal birliğe verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin ardından yazar, aydın, kanaat önderleri ve derîn pêşmergeleriyle görüşmelere başlayan KNK heyetini Duhok ve Hewlêr'deki temaslarının ardından bugün akşam saatlerinde de Kerkük'de aydın, yazar ve kanaat önderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

12 Haziran'da Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeye başlamıştı. Dün de Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla çalışmaları hakkında bilgi veren KNK heyeti, 15-16 Temmuz tarihlerden Süleymaniye'de 300 ile 350 kişinin katılacağı bir tartışma platformunu düzenleme kararı aldıklarını açıklamıştı.