KNK heyeti ENKS ve Suriye Kürt Kadın Birliği ile görüştü

KNK-Rojava Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak platform görüşmeleri kapsamında ENKS ve Suriye Kürt Kadın Birliği ile bir araya geldi.

KNK-Rojava temsilcileri Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak platform görüşmeleri kapsamında ENKS ve Suriye Kürt Kadın Birliği ile bir araya geldi. Platform ise 15-16 Haziran’da düzenlenecek.

KNK heyetinde KNK Yürütme Konseyi Üyesi Ebdulkerim Omer, Kongre üyeleri Nesredin İbrahim, Ebir Hesaf, Luqman Ehme ve Telal Mihemed yer aldı.

Suriye Kürtleri Kadın Birliği binasına gerçekleştirilen ziyarette KNK heyeti, Kadın Birliği Yönetimi’nden Siham Amoke, Heyat Qico, Emşe Husen tarafından karşılandı. ENKS Meclisi’nde ise Fesle Yûsif, Mehmûd Mile ve Xelîl Husam KNK heyetini karşıladı.

Her iki görüşme de basına kapalı gerçekleştirildi. KNK Rojava Yürütme Konseyi Üyesi Ebdulkerim Omer, Kadın Birliği ile gerçekleştirilen görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

ENKS ile gerçekleştirilen görüşme ENKS Qamişo binasında gerçekleştirildi.

ENKS Başkan Yardımcısı Fesle Yûsif, KNK’nin daveti üzerine görüşmeyi gerçekleştirdiklerini ve ENKS olarak kendilerinden Kürtler arası diplomatik ilişkilerin güçlenmesi, Kürt güçlerinin ortak kararlar alması ve Kürt çevreleri arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşmasının istendiğini belirtti.

Fesle Yûsif ayrıca Başurê Kürdistan’da ENKS yetkilileriyle KNK’nin daveti üzerine görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

KNK-Rojava Yürütme Konseyi Üyesi Ebdulkerîm Omer de birçok Kürt siyasi çevresi ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydetti.