Komalên Ciwan: AKP sömürgeciliğine gereken cevabı verelim!

AKP'nin siyasi soykırımına sert tepki göstererek, "Bakur'un kahraman ve yiğit gençliği kudurmuş AKP sömürgeciliğine de gereken direniş tokadını atmasını bilecektir" uyarısında bulundu

Komalên Ciwan Koordinasyonu, AKP/Saray faşizminin Kürt halkı ve HDP'ye dönük siyasi soykırımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Faşist soykırımcı AKP rejimi ve maşalarının halkımıza  ve değerlerimize dönük saldırıları her geçen gün artmakta ve yaralı yılan misali muhalif olan herkesi bastırma, sindirme ve ezmeyi amaçlamaktadır. Darbeci Erdoğan zihniyeti   diktatörlüğüne  karşı olan herkesi devlet-millet düşmanı nutuklarıyla hedef haline getirip her türlü alçakça yöntemle saldırmaktadır. Bu soykırım saldırılarının son halkası ise Bakure Kurdıstan halkının seçilmiş iradesi olan HDP milletvekillerinin faşist diktatör Erdoğan‘ın çeteleri tarafından korsanvari şekilde esir alınması olmuştur" denildi.

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SAFLARINA KATILIN'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Faşizmin ustası katil Erdoğan çok iyi bilmelidir ki, Kürdistan gençliği hiçbir faşiste boyun eğmemiş, hiçbir zulüm düzenine sessiz kalmamış ve hiçbir zaman değerlerine karşı gelişen saldırıları durup izlememiştir. Erdoğan ve devletinin hiçbir zaman hazmedemeyeceği bir diğer gerçeklik de bu olacaktır. Özgürlüğüne ve değerlerine canı pahasına  bağlı olan Bakur'un kahraman ve yiğit gençliği kudurmuş AKP sömürgeciliğine de gereken direniş tokadını atmasını bilecektir. Bu temelde Komalên Ciwan adına şimdiden bulunduğu her  alanı birer direniş mevzisine çeviren başta Qoser, Mersin, Adana ,İstanbul ve Avrupa gençliğini yürekten selamlıyoruz.
Bu çerçevede Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupa da yaşayan devrimci, sol, sosyalist ve Alevi gençliğine çağrımızdır:
Sömürgeci sistemi reddetmek, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına akmakla gerçekleşecektir. Bu temelde militan, devrimci ve Apocu gençliği gerilla saflarına katılmaya ve devrimci intikamı almaya çağırıyoruz.

'AYNI ŞEKİLDE CEVAP VERİLMELİ'

Kürdistan'daki siyasi ve askeri soykırıma karşı tüm gençliği devrimci gençlik hareketi öncülüğünde alanlara çıkmaya ve sömürgeciliği parçalamaya çağırıyoruz. İşgalci Türk sömürge güçlerinin her saldırısına aynı şekilde cevap vermek meşru bir haktır. Tutuklamaya tutuklamayla, rehin almaya rehin almayla, yakıp yıkmaya yakıp yıkmayla cevap verilmelidir. 
Bakure Kürdistan gençliğinin devrimci ruhunu temsil eden Botan gençliğini, fedaileşmede zirveleşen Serhat gençliğini, Kürdistan devriminin ve isyanının ana merkezinde yaşayan Amed gençliğini ve özgürlük mücadelemizde öncülük rolünü oynaması gereken Garzan gençliğini, PKK hareketinin intikam alanı olarak tanıdığı Tolhıldan sahasında yaşayan güneybatı gençliğini onurunu korumaya ve Önder Apo’nun özgürlüğüne kadar sürecek olan devrimci hamlemize katılmaya çağırıyoruz. 

'GÜN, KADINLARIN GÜNÜDÜR!'

Yaşamının her anında kalbi özgürlük için çarpan genç kadınlar; gün kadının günüdür. Gün kadının özgürleşme ve zaferi elde etme günüdür. Faşist, işgalci ve tecavüzcü erkek egemen zihniyetin Ortadoğu'daki siyasi yapılanması ve sistemi olan AKP-Erdoğan iktidarını parçalama zamanıdır. Genç kadınları şuanda yaşanan serhıldanlara daha güçlü öncülük yapmaya çağırıyoruz. Çünkü hiçbir devrim kadınsız zafere ulaşamaz.
Dört parça Kürdistan ve yurt dışında mücadele eden gençliğin öncülüğünde Kürt katliamı ve soykırımlarına karşı devrimci hamleyi yükselteceğimizi ve halkımızı ve iradesini koruyacağımızı tekrardan belirtiyoruz."