Komalên Ciwan Koordinasyonu: Andok yoldaşın intikamı alınacaktır

Komalên Ciwan Koordinasyonu, 7 Haziran günü Amed’in Lice kırsalında üç gün süren bombardımanda Komalên Ciwan Koordinasyonu üyesi Andok Özgür’ün yaşamını yitirdiğini belirtti.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, 7 Haziran günü Amed’in Lice kırsalında üç gün süren bombardımanda Komalên Ciwan Koordinasyonu üyesi Andok Özgür’ün yaşamını yitirdiğini belirtti. Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Erdoğan ve çete devleti bilmelidir ki Andok yoldaşımızın intikamını devrimci halk savaşını zafere taşıyarak alacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, 24 Temmuz 2015 tarihi ile beraber sömürgeci faşist Türk devleti ve diktatörü Erdoğan ile çetelerinin Kürt halkına ve özgürlük hareketine yönelik topyekün imha saldırıları başlattığını ve en alçakça savaş argümanlarıyla Kürdistan’ı cehenneme çevirmek istediğini kaydetti.

“Şehirlerimizi Moğol orduları gibi yakıp yıkmaya çalışmış, özgür ve iradeli kürde boyun eğdirmek için cenazeleri teşhir etmiş, canlı canlı yakmış ve her türlü ahlaksızca ve aşağılık yöntemlerle teslim almaya çalışmıştır” diyen Komalên Ciwan Koordinasyonu, buna karşı 40 yıllık özgürlük destanına sahip bir tarihi olan ve görkemli kahramanlıklara damgasını vurarak, insanlığın kurtuluş ve umut hareketi haline gelen PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın militanlarının hiçbir dönem olmadığı kadar direnişi yükselttiğini, teslimiyet perdesini parçalayarak gerekli cevabı vermesini bildiğini de belirtti.

Bu direnişin mirası olarak Cizre’de Harunların, Sur’da Hogirların, Silopi’de Erişlerin, Şırnak’ta Şervanlar’ın, Gever’de Rojvanların ve Nusaybin’de ise Gelhatların şahsında somutlaşmış ve faşizmin son temsilcisi Erdoğan devletini kalbinden vurmayı bildiği de kaydedilen Komalên Ciwan Koordinasyonu şunlara dikkat çekti:

“Bu imha saldırıları kapsamında 7 Haziran günü Amed Lice kırsalında üç gün süren bombardıman sonucu geçmişte Komalên Ciwan Koordinasyon üyemiz olan Andok Özgür yoldaş yaşamını yitirerek, şehitler kervanına katılmıştır. Andok yoldaşımız tüm mücadele yaşamında Apocu militanlığın gereklerini yerine getirmiş, en üst düzeyde sorumluluklar alarak halkımızın özgürlük davasında adanmışlığın eşsiz timsali olmuştur. En zorlu görevlere devrimci heyecanını ve coşkusunu asla azaltmadan katılmasını bilmiş her an militanlık görevlerine sahip çıkmanın derin bilinciyle yaşamış ve şehitlerimizin çizgisine layık olacak bir pratik duruşla hepimize öncülük etmiştir. Andok arkadaş; emekçiliği ve sıcakkanlılığıyla çalıştığı alanlardaki halkın gönlünü fethetmiş her an aranan ve yoldaşlığına özlem duyulan bir militanlığın sembolü olmuştur. Bitmek bilmeyen enerjisiyle gençlik ruhunun gerçek bir önderi olduğunu ispatlamış, Ali Çiçeklerin mirasının günümüze uzanan köprüsü olmuştur.

Erdoğan ve çete devleti bilmelidir ki Andok yoldaşımızın intikamını devrimci halk savaşını zafere taşıyarak alacağız ve TC saray devletini Erdoğan’ın başına yıkacağız. Kürdistan’ı cehenneme çevirmek isteyen kalleş çetelerin kabusu olup Andok yoldaşın taşıdığı bayrağı Önder Apo’yla özgür Kürdistan’da özgür surlarda buluşacak zafer gününe kadar yükselteceğiz. Önder Apo’nun dediği gibi tüm şehitlerimizde olduğu gibi şehit Andok’u da yüreğimize serpip çoğaltarak biriken intikam ateşiyle düşmanı alt edeceğimiz gün yakındır.”

Andok Özgür’ün ailesine de başsağlığı dileklerinde bulunan Komalên Ciwan Koordinasyonu, Kürdistan gençliğine ise, “Andok yoldaşın anısına sahip çıkarak devrim mücadelesini en üst düzeye çıkarma çağrısı yapıyoruz. Gençliği Andok yoldaşın intikamını alma temelinde kendisinin de katılım yaptığı Türkiye metropolleri başta olmak üzere her yerde serhildanlar geliştirmeye, Kürdistan’ı yakıp yıkan TC devletine karşı her yeri ateş çemberine çevirmeye çağırıyoruz. Gün Andoklaşan Kürdistan gençliğiyle devrimi gerçekleştirme günüdür” çağrısında bulundu.

 

...