Kürdistan'da tutuklamalar protesto ediliyor

HDP milletvekillerine yönelik saldırının iradelerine yapıldığını belirten Kürdistan halkı, gözaltı ve tutuklamaları protesto ediyor.

ŞIRNAK

AKP hükümetinin HDP Milletvekillerine yönelik saldırıları Şırnak’ın Cizre ilçesinde protesto edildi. Cizre HDP ilçe binasında yapılan açıklamada konuşan ilçe Eşbaşkanı Ali Akdeniz, "AKP hükümetinin Kürt halkına karşı başlattığı savaş konseptini lanetliyoruz. Bu Kürdistan halkının iradesine bir darbedir. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Ne olursa olsun biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HDP PM üyesi Nuran İmir de kentleri halkın başına yıkan zihniyetin iradesine saldırdığının altını çizerek, “Biz halkımıza uygulanan baskı ve şiddete karşı her zaman alanlarda olacağız. Siyasilerimizi rehin almalarını tanımıyoruz. Direnişi her alanda büyüteceğiz" diye belirtti.

URFA

Urfa DBP ve HDP İl Örgütleri öncülüğünde DBP Haliliye ilçe binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Sarayın savaşına karşı halkın iradesi” “Halkın iradesi, barışın elçileri vekilime dokunma” dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık “ Direne direne kazanacağız” “Baskılar bizi yıldıramaz”  sloganları atıldı.  

Açıklamada ilk olarak konuşan DBP Haliliye İlçe Eş Başkanı Halit Yıldıztekin,  AKP hükümetinin ucuz komplolarının Kürt halkını korkutamayacağını söyledi.  Yıldıztekin, “HDP’ye oy veren 6 milyon insan, oy vermediği halde bu durumu kabullenmeyen insanlar, bugün sesini yükseltmeli, tavrını ortaya koymalıdır” dedi. 

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da AKP’nin 6 milyon insanın iradesini, demokratik siyaseti yok sayarak milletvekillerini esir aldığını söyledi.  Öcalan, “Yaptıklarının hukuksuzluk olduğunu bildikleri için korkuyorlar. Bu yüzden gece yarısı operasyon yapıyorlar. 15 Temmuz’da Cizre’yi Sur’u bombalayanlar Meclisi bombaladı, bu kez de eşbaşkanlarımızı ve vekillerimizi tutuklayarak AKP bombaladı” diye konuştu.

Dilek Öcalan son olarak, “Bedenleri esir alınsa da mücadeleleri meydanlarda olan vekillerimize selam olsun. Bizler onurlu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Eş Genel Başkanımız Demirtaş ve Sebahat Tuncel’in dediği gibi; mutlaka kazanacağız” dedi.

MARDİN

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde HDP eş başkanlarının ve milletvekillerin tutuklanmasına karşı halk tepkili. Halk gece ses çıkarma eylemi yaparken, sabah saatlerinde de esnaflar kepenk kapatarak tepki gösterdi.