GÖRÜNTÜLÜ

‘Kürdistan halkları için el ele verilmeli’

AKP/Saray’ın yürüttüğü kirli politikalar sonucu talan ettiği Kürdistan’ın birçok il ve ilçesi için Rojava Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülük ettiği dayanışma kampanyasına destek çağrıları gelmeye devam ediyor.

AKP/Saray’ın direniş alanlarındaki yol açtığı katliam ve yıkım karşısında Kürdistan halkına destek olmak amacı ile Rojava Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde başlatılan dayanışma kampanyasına destek artarken; dayanışma için çağrılar Kürdistan’ın dört bir yanından gelmeye devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Eşbaşkanı Selma Atabey, Rojava derneğinin öncülük ettiği Kürdistan halkları için dayanışma kampanyasına destek olma çağrısı yaptı.

HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer: HDP olarak Kürdistan bölgesine AKP/Saray’ın savaş konsepti ile yoğun bir şekilde yürütülen bir yıkım oluştu. Kürdistan halkının bu savaştan etkilenmesi üzerine özyönetim direniş alanlarında evleri bulunan halklar mağdur oldu. Ramazan ayının böylesi bir süreçte gelmesi vesile oldu. Dostluluğu simgeleyen bu ay hem insanı olarak hem de dini olarak Ramazan aynı kardeşlik ayıdır. Rojava derneğinin böylesine başlatmış olduğu kardeş aile projesi tam da bu aya uygun bir şekilde ilerlediğini düşünüyoruz.

Biz HDP olarak, bu ayda tüm halkımız Rojava derneğinin öncülüğünde mağdur edilen ailelere destek olmaları gerektiğini dile getiriyoruz. Sur, Gever, Cizre’de yaşayan halkımıza bizim hep birlikte başlatılan kampanyayla birlikte ses çıkarıp destek vermelerini bekliyoruz.

SES Amed Eşbaşkanı Selma Atabey: 2015 Ağustos ayından bu yana AKP hükümetinin Kürdistan bölgesinde yaşattığı kirli savaş politikalarından kaynaklı ciddi anlamda mağdurluk var. Her şeyden önce sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği il ve ilçelerimizde çok ciddi yıkımlar mevcuttur. Bu yıkımların bir an önce giderilmesi ve insanların tekrar normal hayatına dönmesi için bizim Kürdistan ve Türkiye halkı olarak kendimizden doğru oluşturacağımız yardım kampanyaları, kardeş aile projeleri ile omuz omuza destek sunmalıyız. Özellikle Rojava derneğinin Gever’e el ver projesini desteklememiz gerekir. Bu durum sadece bizler yan yana ve omuz omuza olduğumuz sürece atlatılabilir. 

...