GÖRÜNTÜLÜ

‘Kuşatma Minbic’in özgürlüğüyle sonuçlanacak’

Minbic şehrini tamamen kuşatmaya alan QSD savaşçıları Şoreş Rojhat ve Haki Kobanê, “Kuşatma şehrin özgürlüğüyle sonuçlanacak” dedi.

 

Minbic’i çetelerden temizlemek amacıyla 1 Haziran’da başlayan ve daha sonra “Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla” operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında Minbic kenti tamamen kuşatmaya alınırken, giriş ve çıkışlar, DAİŞ çetelerinin dış dünyaya açılmasını sağlayan tüm yollar operasyon güçlerinin denetimine girdi.

Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarının katıldığı ve iki ana koldan yürütülen operasyonla, çok geniş bir alan çetelerden temizlendi. Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçıları, şehrin batısında birleşti. Şehri kuşatmaya alan savaşçılar arasında yer alan ANF kameralarına Şoreş Rojhat ve Haki Kobanê “Kuşatma şehrin özgürleştirilmesiyle sonuçlanacak” dedi.

1 Haziran’da başlayan operasyonun çok hızlı bir şekilde ilk aşamasını tamamladığını belirten Rojhat “Fırat’ın barısından başlayan operasyon çok geniş bir alanı çetelerden temizledi. Şu anda şehrin batı ucunda bulunuyoruz. Tişrin hattı üzerinden operasyona başlayan arkadaşlarla birleşmiş durumdayız. Artık şehir tam denetimimizde, çeteler şehre sıkışmış durumda” diyerek bu operasyonun tüm Ortadoğu halkları için bir umut kaynağı olduğunun altını çizdi.

Bir başka QSD savaşçısı olan Haki Kobanê de DAİŞ zulmünü başta şehirde yaşayan Arap, Kürt, Türkmen ve Çerkez halkı olmak üzere tüm Ortadoğu’da yaşayan halklar üzerinden kaldırmaya kararlı olduklarını söyleşerek, şunları ekledi: “Operasyonda yer alan savaşçıların morali çok yüksek bu moralle çok hızlı bir şekilde şehrin kuşatılmasına kadar geldik. Minbic halkının ve Minbic Askeri Meclisi’nin çağrılarını duyarak bu operasyona çok gönüllü ve moralli bir şekilde katıldık. Nerde başka bir özgürleşme isteği ve çağrısı olursa orada her zaman yer alırız.”

...