Mardin'de 20 Kürt siyasetçi tutuklandı

Mardin'de 20 DBP'li Kürt siyasetçi tutuklanırken, Nusaybin ve Cizre'de de gözaltılara devam edildi.

AKP/Saray rejimi, bir türlü teslim alamadığı Kürt halkına dönük siyasi soykırım saldırılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Mardin'de 18 gündür gözaltında tutulan siyasetçilerden 20'si tutuklandı. Nusaybin'de 4 kişi, Cizre'de de Barış Annesi Zekiye Akdoğan gözaltına alındı.

MARDİN

Mardin merkez, Derik, Mazıdağı, Nusaybin, Savur, Dargeçit, Ömerli ve Kızıltepe ilçelerinde 1 Kasım’da gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 31 yöneticisinden 20'si tutuklandı. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nde 18 gün tutulduktan sonra adliyeye çıkartılan siyasetçilerden 11’i, savcılık ifadelerinden sonra adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilirken, 20’si ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 
Mardin Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan DBP İl Eş Başkanı Ahmet Eken, DBP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Ali Dinler, Nusaybin Belediyesi Meclis üyeleri Selime Aslan, Şeyba Şık, DBP Nusaybin ilçe eş başkanları Ziynet Algan, Celal Ata, İlçe Yöneticisi Necat Kozluk'un da aralarında bulunduğu 20 siyasetçi, “örgüt üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. 11 siyasetçi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Siyasetçiler Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

NUSAYBİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nusaybin Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç, Selahattin Eyyubi Mahalle Muhtarı Hayrettin Çakır, Hayrettin Saltıkalp ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi, evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. 4 kişinin Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

CİZRE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 55 yaşındaki Barış Anneleri Meclisi Üyesi Zekiye Akdoğan evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınarak Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.