Mardin'de 'Darbeye karşı halk buluşması' düzenlenecek

Mardin’in Qoser ilçesinde yarın "Darbeye karşı demokratik halk buluşması" sloganıyla miting düzenlenecek.

HDP), DBP, DTK ve HDK çağrısıyla başlayan "Darbeye karşı demokratik halk buluşmaları" sürüyor. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, HDK Eşsözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile DBP Genel Merkez yöneticilerinin katılımıyla Mardin’in Qoser (Kızıltepe) ilçesi belediye binası önünde gerçekleştirilecek halk buluşması için DBP ve HDP Mardîn il örgütleri katılım çağrısı yaptı. 

DBP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, demokratik siyaset yollarının kapatıldığını fakat kendilerinin benimsediği Türkiye'nin demokratik bir yönetimle yönetilmesi gerektiği fikrinden vazgeçmediklerini söyledi. Ağaoğlu, AKP ve Saray tarafından başlatılan "darbe süreci" olarak ifade edilen süreci boşa çıkarmak için tüm Mêrdîn halkını yarın yapılacak olan halk buluşmasına katılmaya çağırdı. 

HDP Qoser İlçe Eşbaşkanı Lokman Yaşar da, darbeye karşı direniş ruhuyla yarın Qoser Belediyesi binası önünde saat 14.00'de gerçekleştirilecek bulaşmaya tüm halkı davet etti.