GÖRÜNTÜLÜ

Med Nuçe TV Kardeş Aile yayınının ikincisini Gever için yapacak

Med Nuçe TV, sokağa çıkma yasaklarının olduğu illerde evleri yıkılanlarla dayanışmak için "Kardeş Aile Kampanyası" özel yayının ikincisini Gever için yapıyor.

Med Nuçe TV, sokağa çıkma yasaklarının olduğu illerde evleri yıkılanlarla dayanışmak için "Kardeş Aile Kampanyası" özel yayının ikincisini Gever için yapıyor.

12 Haziran Pazar günü sabah başlayan kampanya yayını gece yarısına kadar sürecek. Kürt sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum kurumu yetkilileri ve evleri yıkılan aileler programa katılıp destek çağrısında bulunacak.

HPD Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, DTP Eşbaşkanı Hatip Dicle gibi siyasiler de özel yayına katılacak.

Kampanya Twitter'da da #GevereKardesAile hashtag'i ile paylaşılıyor.

Kampanya, Geverli ailelere destek olacak gönüllü aileler bulunmasını hedefliyor. Her gönüllü aileden, maddi durumuna uygun bir ölçüde Geverli ailelere ev kirası, mutfak masrafları. Çocukların okul masrafları ve benzeri giderlerin karşılanması için destek sunması bekleniyor.

MED NUÇE CİZRE VE SUR İÇİN DE KARDEŞ AİLE YAYINLARI YAPTI

Mednuçe TV daha önceki Kardeş Aile özel yayınını Cizre ve Sur için yapmış, yüzlerce kişi kardeş aile seçmiş ve önemli oranda da ekonomik yardımında bulunmuştu.

Cizre ve Sur için yapılan Kardeş Aile özel yayınına KCK, KNK, KCD-E, NAV-DEM, HEYVA SOR, CİK temsilcileri, gazeteciler ve sanatçılar başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş temsilcisi hem stüdyo konuğu olmuş, hem de canlı bağlantılarla özel yayınlara katılmıştı.

Akşam kuşağında ise Rusya'da Japonya’ya kadar dünyanın dört bir yanından her yaştan ve renkten 400'ün üzerinde insanlar yayına bağlanarak kampanyaya katıldı.

Med Nuce'de Kardeş Aile Kampanyası yayınına katılan kişilerin verdiği bilgiler, başta Heyva Sor a Kurdistan'e olmak üzere, ilgili kurumlara aktarılacaktır. Ve bu kurumlar kampanyaya katılan kişilerle iletişime geçerek katkılarını alacak ve onlar kardeş aileleriyle buluşturacaktır.