Mezopotamya Halk Kongresi: AKP / Saray darbesine her yerde karşı duralım

Mezopotamya Halk Kongresi, “Esir alınan milletvekilleri Türkiye halklarını temsil ediyordu. Devlet onları esir almakla biz halklara da düşmanca yaklaşıyor. Bulunduğunuz ülke, alan nerede olursanız olun en etkili şekilde tepkinizi koymalısınız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi, faşist-İslamist mafya AKP devletinin milyonlarca oy almış ve halkların iradesini temsil eden HDP Eş Başkanları dahil, 9 milletvekilini kaçırıp esir aldığını belirtti.

Bu mafya partisi iktidara geldiğinden bu yana işine gelen yasayı uyguladığı, işine gelmeyeni ise hiç tanımadığını kaydeden Mezopotamya Halk Kongresi, “İlk iktidar yıllarında ‘Kürt sorunu benim sorunumdur, bunu ben çözeceğim’ dedi. Bunun yanında ‘azınlıkları bu ülkeden sürmek faşizm değil de nedir’ diye soruyordu. Ama çok geçmeden Kürt sorunu için düşünmesen yok dedi. Azınlıklardan bahsederken de ‘affedersiniz Ermeni’ deyip hakaret etti. İşte bu faşist İslamist zihniyet önce ilçe ve belde belediye başkanlarını, sonra il belediye başkanlarını, daha sonra büyükşehir eş başkanlarını en son da milletvekillerini esir aldı.

Mafyalaşan bu faşist İslamist çeteye şunu hatırlatmak isteriz ki, 15 Ağustos 1984 yılından bu yana 32 yıl geçti. Bu süre zarfında; Türkiye ye 6 tane cumhurbaşkanı, 12 hükümet, 10 başbakan, 12 genelkurmay başkanı geldi gitti. Bunların tamamı bozuk plak gibi Kürt ‘sorunu ayrı, PKK ayrı’ dedi ve her seferinde ‘son çırpınışları, sonları geldi, ilkbaharda bitecekler’ vb. söylemlerle devleti en son yönetim şekli olan hukuk tanımaz mafyalaşma derecesine getirdiniz. Halklarımızın oylarıyla seçilen vekillerimizi kaçırmanızı ve esir almanızı şiddetle kınıyoruz. Hepsi derhal serbest bırakılmalı.

Asuri-Süryani halkının bir kurumu olan Mezopotamya Halk Kongresi olarak, dünyanın dört bir tarafında olan halkımıza şu çağrıda bulunuyoruz: Esir alınan milletvekilleri Türkiye halklarını temsil ediyordu. Devlet onları esir almakla biz halklara da düşmanca yaklaşıyor. Bulunduğunuz ülke, alan nerede olursanız olun en etkili şekilde tepkinizi koymalısınız” dedi.