MHD'nin Amed Şubesi de mühürlendi

MHD Amed Şubesi’nin kapısına mühür vuruldu.

AKP'nin faaliyetini durdurma kararı verdiği 370 dernek arasında yer alan, Mezopotamya Hukukçular Derneği’nin (MHD) Amed Şubesi mühürlendi. Dernek binasına polis eşliğinde gelen Diyarbakır Valiliği Dernekler Masası görevlileri, dernek binasında sayım yaptı. Sayımda dernek başkanları ve yöneticileri hazır bulundu. 

Dernek Eş Başkanı Avukat Devrim Barış Baran, sayımın ardından tebliğ edilen tutanağa, “Alınan karar haksız ve hukuka aykırıdır. Yapılan işlem keyfi ve hukuki olmaktan uzaktır” şeklinde şerhini yazdıktan sonra, tutanağı imzalamadı. Ardından dernek binasının kapısına mühür vuruldu. Cumartesi günü de aynı dairede bulunan MHD Genel Merkez odasının kapısına mühür vurulmuştu. 

MHD, öz yönetim ilanı ve “sokağa çıkma yasakları” döneminde Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Yüksekova ve Şırnak’ta yaşanan ağır insan hak ihlallerine ilişkin raporlar hazırlamış, AİHM ve BM’ye başvurmuştu. Derneğin hazırladığı Cizre raporu nedeniyle İçişleri Bakanlığı müfettişleri dernekte 2 gün süren inceleme yapmıştı. 

BARAN: ENGEL OLAMAYACAKLAR

Derneğin faaliyetlerinin durdurularak kapısına mühür vurulmasına tepki gösteren MHD Şube Eş Başkanı Devrim Barış Baran, "Fiziki mekanı kapatmaları bizim vereceğimiz hukuk ve demokrasi mücadelesinin önünü engelleyemeyecektir” dedi.