Milletvekilleri Sur’da oturma eylemine geçti

Abluka altına alınarak boşaltılmak istenen Alipaşa ve Lalebey mahallelerindeki yıkıma tepki amacıyla HDP milletvekilleri ve halk oturma eylemi geçti.

Sur'un Alipaşa ve Lalebey mahallelerine sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla gelen polislerin, yıkılacak evleri bariyerlerle sarmasının ardından başlayan gerginlik sürüyor. Halk evlerini yıktırmamak için direnirken, Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun çağrısı üzerine çok sayıda kişi mahalleye geldi.

Alipaşa Mahallesi’ne gelen HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ziya Pir ve İmam Taşçıer, Sur Platformu bileşenleri ile birlikte oturma eylemi başlattı. Alipaşa Mahallesi Talu Sokak’ta (Meydana Çeleka) oturmaya başlayan vekillerin bulunduğu yere kimse alınmazken, basın mensuplarının da içeri alınmadığı mahallede eylem sürüyor. Polisin zoruyla boşaltılan bazı evlerdeki yıkım da sürüyor.

Günlerdir suları kesik olduğu için cami ve kiliseden ihtiyaçlarını karşılayan halk, buradaki suyun da kesilmesi üzerine su tankerinden bidonlarla su taşımaya başladı. Abluka başladığı sırada evlerinde olmayanların, evlerine girmelerine de izin verilmiyor. Halk ise bariyer önünde bekliyor.

Olanları anlamlandıramayan Sur’un çocukları ise polis bariyerleriyle oynarken, HDP’li vekiller yıkılacak evin önünde oturuyor.