Minbic çevresinde çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor

Minbic Askeri Meclisi’nin başlattığı Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla hamlesi 25’inci gününde devam ediyor.

Minbic’in batı yakasındaki El-Şerîa kavşağında dün geceden itibaren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ve çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalar sonucunda Şerîa okulu çetelerden temizlendi.

Savaşçıların Şerîa kavşağına ulaşmasına ise yalnızca 50 metre kaldı. Çok sayıda çete yaşanan çatışmalarda Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından öldürüldü.

Öldürülen çete sayısı çatışmaların yoğun bir biçimde devam etmesinden kaynaklı olarak henüz netleştirilemedi.

Öte yandan Minbic’in güney yakasında da şiddetli çatışmalar devam ediyor. Uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları çetelerin üstlendiği alanlara iki bombardıman gerçekleştirdi. Bombardımanlardan birinin çetelere ait bir cephane deposuna yapıldığı tahmin ediliyor.

Koalisyona bağlı uçaklar gün içerisinde DAİŞ çetelerine ait kimi noktalara yönelik hava saldırıları yapmaya devam etti.

BUĞDAY SİLOLARI ÇETELERDEN TEMİZLENDİ

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Minbic’in güneyindeki buğday ambarını da çetelerden temizledi. Savaşçıların alandaki ilerleyişi sürüyor.

Dün saat 15.30 dolaylarında Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Minbic’in güneyinde bir operasyon başlattı.

Çetelerle şiddetli çatışmaların boy gösterdiği bölgede, stratejik önemdeki buğday ambarının Minbic’li savaşçılar tarafından özgürleştirildi. Buğday ambarının çetelerden temizlenmesiyle Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının kentin güneyinden merkeze ulaşmasına 2 km kalmış oldu.

Öte yandan kentin doğu ve batı yakasında da Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar da devam ediyor.