Minbic’lilerin özgür alanlarına akışı sürüyor

DAİŞ çetelerinden kaçan Minbic’lilerin, Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarının özgürleştiridiği alanlara akını sürüyor.

1 Haziran 2016 günü başlatılan ‘Mınbic’i özgürleştirme hamlesinin‘ birinci aşaması kapsamında şuana kadar onlarca köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdiklerini dile getiren Minbic Askeri Meclisi, artık kente giriş yapmaya başlayacaklarını belirtti.

Minbic Askeri Meclisi tarafından başlatılan ve 14. gününe giren hamlede askeri güçler DAİŞ çetelerinin hakimiyetindeki Minbic şehir merkezini tümden kuşatmaya almış ve kente girme hazırlıkları içerisinde.

Şehirdeki siviller ise gruplar halinde kenti terk ediyor. Gruplar halinde DAİŞ çetelerinden kaçarak güvenli alanlar gelmeye başlayan siviller, küçük ve büyük baş hayvanları ile birlikte Minbic Askeri Meclisi ve QSD güçleri tarafından güvenli alanlara nakledilmeye devam ediliyor.

ÇETELER SİVİLLERİ KALKAN YAPIYOR

Minbic’liler DAİŞ çetelerinin Minbic Askeri Meclisi ve QSD güçlerinin sivillere yönelik hassasiyetini bildiği için kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını belirttiler.

DAİŞ çetelerinin daha önce bu yolla Minbic’e bağlı köylerden kaçtığını kaydeden Minbic’liler, 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan bölge de halkın baskı, zulüm, talan, işkence ve katliamlar gördüğünü de dile getirdi.

Minbic’liler DAİŞ çetelerinin bölgeyi işgalinden bu yana kendi sözde din kanunlarını zorla, baskıyla ve işkenceler ile halka dayattığını ve bölgeye yerleştirdiğini vurguladı.

KENTİMİZ VE AKRABALARIMIZ KURTARILMALI

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla hamlesi kapsamında adım adım ilerleyişini sürdürerek artık DAİŞ çetelerinin Minbic’teki varlığına son verecek aşamaya ulaştı.

Özgürlük, adalet ve eşitlik umutlarının filizlenmeye başladığı, kara bulutların bir bir tuzla buz edildiği Minbic’te halk özgürleştirme hamlesinin ikinci aşamasını, kentlerinin ve geride kalan akrabalarının DAİŞ çetelerinden kurtarılması özlem ve hasreti içerisinde bekleyişini sürdürüyor.

Minbic’li kadınlar DAİŞ çeteleri işgali altında yaşadıkları her günün kendileri için cehennem olduğunu söyleyerek, her zaman ölüm, işkence ve tecavüz korkusuyla yaşadıklarını vurguladılar.

DAİŞ çetelerinden kaçarak özgürleştirilen alanlara gelen Minbic’liler kentlerinin bir an önce DAİŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilmesini ve kentte kalan akrabalarının da kurtarılmasını beklediklerini belirttiler.

SAVAŞÇILAR: SİVİLLERİN CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE DİKKATLİ DAVRANIYORUZ

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları özgürleştirme hamlesinin ikinci aşaması olan kente giriş için güçlü hazırlıkların yapıldığı, ancak sivillerin can güvenliği nedeniyle daha dikkatli davrandıklarını ifade etti.

DAİŞ çetelerinin işgali altındaki kent merkezinden kaçarak gelen sivilleri ise güvenli alanlara aktardıklarını söyleyen Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçıları, gelen sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının kısıtlı imkanlara rağmen karşılanmaya çalışıldığını kaydetti.