‘Minbic operasyonunda ikinci aşamaya geçildi’

Minbic Askeri Meclisi, operasyonun ikinci ayağı olan kente girişi aşamasına geçtiklerini duyurdu.

Minbic’ı çetelerden özgürleştirmek amacıyla başlatılan “Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla” operasyonunda uluslararası tüm yasa, ilke ve kanunları uygulamak için azami gayret gösterdiklerini açıklayan Minbic Askeri Meclisi, operasyonun ikinci ayağı olan kente girişi aşamasına geçtiklerini duyurdu.

YMinbic Askeri Meclisi devam eden operasyon ve kuşatılan Minbic kent merkezine girişe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Minbic güçlerinin kent çevresindeki birçok köyü özgürleştirerek, kent merkezinde bulunan çetelere giden tüm ikmal yollarını kontrollerine aldıkları ve birçok başarılara imza attıkları belirtilen açıklamada, operasyonun ikinci aşaması olan kente giriş için güçlü hazırlıkların yapıldığı, ancak sivillerin güvenliğine çok dikkat edildiğine vurgu yapıldı.

“DAIŞ çetelerinin kent merkezinde kalan sivilleri rehine olarak kullandığı ve canlı kalkan olarak kullanmak istediği yönünde meclisimize kesin bilgiler gelmiştir” denilen açıklamada, Minbic Askeri Meclisi’nin bu sivillerin güvenliği için yoğun gayret gösterdiğine dikkat çekilerek, kentte kalan sivillere çatışma bölgelerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Kent kuşatmasının ardından operasyonun ikinci ayağı olan Minbic kent merkezine giriş aşamasına geçildiği kaydedilen açıklamada, bu adımın da kentte kalan sivillerin güvenliği için olduğu belirtildi.

“Güçlerimiz uluslararası tüm yasa, ilke ve antlaşmaları uygulamak için azami gayret gösteriyor” ifadelerine yer verilen açıklamamın sonunda “Minbic halkımıza Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla operasyonunu Minbic’in tamamı özgürleşinceye kadar devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz” denildi.