Minbic özgürlük savaşçıları: Zafere ve özgürlüğe yürüyoruz

Minbic Askeri Meclisi’nin QSD güçlerinin desteği ile başlattığı Minbic’i Özgürleştirme Hamlesi 16’ıncı gününe, girerken özgürlük savaşçıları zafere ve özgürlüğe yürümeye devam ettiklerini vurguladı.

2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan Minbic kentine yönelik 1 Haziran 2016 günü başlatılan özgürleştirme hamlesi 16’ıncı gününe girdi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Yasser Hamoude ve Moustefa Youssuf kenti tümden kuşattıklarını, her geçen saat ve dakika çemberi daralttıklarını ifade ederek, kentte kuşatma altında kalan çetelerin kaçmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını belirtti.

Savaşçılardan Yasser Hamoude, Minbic ‘in bölgede coğrafik ve stratejik açıdan önemli bir kent olduğunu belirterek, Minbic’in Halep’ten sonra Suriye’nin en büyük kentlerinden biri olma özelliği taşıdığını ifade etti.

Minbic’in tarihsel arka plan olarak da güçlü ve önemli bir kent olduğuna değinen Yasser Hamoude, kentin tarihte olduğu gibi bugünde önemli bir geçiş noktası ve ticaret merkezi olduğunu anlattı.

Hamoude, Minbic’in farkılı halk ve farklı inanç topluluklarının bir arada yaşadığı mozaik bir kent olduğunu, Suriye devrim sürecinin bölgesel ve uluslararası güçler tarafından çalınması, kaos ve çatışmalı sürecin hakim olması nedeniyle kentin 2014 yılında DAİŞ çetelerinin işgali altına girdiğini söyledi.

DAİŞ çetelerinin kenti işgali altına alması ile birlikte Minbic’in halklar mozaiği olma özelliğini katbettiğini ifade eden Hamoude, kentin tek renk, tek inanç, tek etnisite, tek mezhep ile radikal islamcı ve ırkçı bir karakter kazandığını kaydetti.

MİNBİC’İN ÖZGÜRLEŞMESİYLE DAİŞ ÇETELERİNE BÜYÜK DARBE VURULACAK

Moustefa Youssuf da Mınbic Askeri Meclisi’nin ortaya çıkışının tamamen koşullar ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Minbic Askeri Meclisini oluşturan güçlerin Suriye’nin gerçek devrimci, demokratik güçleri olduğunu söyleyen Moustefa Youssuf, bu güçlerin çete gruplarına karşı savaşta belli bir tecrübeye sahip olduğunu dolayısıyla da öncü bir rol oynama kapasitesi olduğunu kaydetti.

Minbic’i özgürleştirme hamlesinin Minbic halkının yoğun talebi üzerine başlatıldığına dikkat çeken Youssuf, DAİŞ 2014 ‘te Minbic’i işgal altına aldıktan sonra 2 bin kişinin üzerinde insanı katlettiğini, binlercesini de işkencelerden geçirdiğini vurguladı.

Youssuf, Minbic’in özgürleştirilmesi ile DAİŞ çetelerine ve destekçilerine büyük bir darbe vurulacağını, Minbic’in özgürleştirilmesinin siyasal anlamda da büyük değişimlere yol açacağına dikkat çekti.

Moustefa Youssuf kouşmasının sonunda ise ‘ Bizler Minbic Askeri Meclisi olarak kentimizi özgürleştirecek Suriye halklarının özgürlük, adalet ve değişim talebine cevap olacağız. ‘ dedi.

 

...