Minbic’te Siyasi Meclis çalışmaları sürüyor

Özgürleştirilen alanlarda halk çalışmalarına hız veren Minbic Siyasi Meclisi 37 köyü temsil eden köy sözcüleriyle bir araya geldi.

Minbic’i özgürleştirme operasyonu devam ederken Minbic Siyasi Meclisi kentin doğusunda bulunan Hayya Büçük köyünde bir toplantı gerçekleştirdi. Minbic Siyasi Meclisi eş başkanı Sozdar Xalid, Meclis üyeleri Şex Ali Cemili, Abdo Mustafa, Berkel Ebu Arap ve Emel Yusif’un yanı sıra 37 köyü temsilen yaklaşık doksan köy meclisi üyesi ve sözcüsüde toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda konuşma yapan Meclis eş başkanı ve meclis üyeleri hem operasyonun amacını anlatırken bir diğer taraftan da halkın kendi kendini nasıl yönetmesi gerektiği yönlü konuşmalar yaptı. Halkın örgütlü ve kardeşçe bir arada yaşaması konusunda vurgu yapan üyeler halkın ihtiyaçlarına duyarlı olduklarını ve bunları gidermek için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurguladı. Bütün köylerin meclisleşme çalışmalarını tamamlayarak ihtiyaçları gidermede önemli bir adım atılacağını belirten üyeler meclis çalışmalarında kadınların gençlerinde yer alacağının alması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Toplantıya köyleri temsilen gelen köy sözcüleri ve temsilcileri de konuşmalarında ilk önce DAİŞ zulmünden kurtulmuş olmalarını sevinciyle başlayarak temel ihtiyaçlarına ve bunların giderilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Operasyonun sonucundan duydukları memnuniyeti vurgulayan temsilciler Daiş zulmü altında yaşarken yaşam koşullarının da çok zorlaştığını hayatın çok pahalılaştığını vurgulayarak yiyecek ve su ihtiyacını gidermede kullanılan kuyu motorlarını çalıştıran mazotun daha fazla temin edilmesini istedi.   

  

...