GÖRÜNTÜLÜ

Mınbicliler güvenli bölgelere naklediliyor

Komutan Şehit Ebu Leyla hamlesi kapsamında kuşatılan Mınbic’teki DAİŞ zulmünden kaçan siviller Mınbic Askeri Meclisi ve QSD’nin hakimiyetindeki güvenli alanlara sığınmaya devam ediyor.

 

10’uncu gününe giren hamlede askeri güçler DAİŞ çetelerinin hakimiyetindeki Mınbic şehir merkezini kuşatmaya almış durumda. Şehirdeki siviller ise gruplar halinde kenti terk ediyor. Halk Mınbic Askeri Meclisi ve QSD güçleri tarafından güvenli alanlara naklediliyor.

Mınbiç Askeri Meclisi’nin başlattığı Mınbic’i özgürleştirme hamlesi kapsamında  özgürleştirdiği alanlara nakledilen Mınbiç’liler DAİŞ çetelerinin uygulamalarını ANF’ye anlattı.

DAİŞ çetelerinin zulmü altında yaşamaktan bıktıklarını ifade eden gruptakiler operasyon güçlerinin gelişinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Mınbic’liler DAIŞ çetelerinin Mınbic Askeri Meclisi ve QSD güçlerinin sivillere yönelik hassasiyetini bildiği için kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını belirttiler.

DAİŞ çetelerinin daha önce bu yolla Mınbic’e bağlı köylerden kaçtıklarını kaydeden Mınbic’liler, 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan bölge de halkın baskı, zulüm, talan, işkence ve katliamlar gördüklerini söyledi.

Mınbic’liler DAİŞ çetelerinin bölgeyi işgalinden bu yana kendi sözde din kanunlarını zorla, baskıyla ve işkenceler ile halka dayattığını ve bölgeye yerleştirdiğini vurguladı.

Kentte kadınlara yönelik özel uygulamaların devreye konulduğunu belirten Mınbiç’li kadınlar ise DAİŞ çetelerinin kentteki 9 ila 16 yaş aralığındaki genç kızları çete üyeleri ile zorla evlendirdiğini söyledi.

DAİŞ çetelerinin işgal sonrası kentte var olan okulları da kapattığını dile getiren Mınbic’liler çetelerin çocuklara sözde şeriat ve cihat dersleri verdiğini, çocukların ilerleyen süreçlerde eylemlerde kullanmak için böylesi uygulamalara imza attığını ifade etti.

...