GÖRÜNTÜLÜ

Minbiclilerin, DAİŞ zulmünden kaçışı sürüyor

“Şehit Faysal Ebû Leyla operasyonu” kapsamında Minbic’i kuşatması sürüyor. Kentin giriş mahallelerinde yer yer çatışmalar yaşanırken, DAİŞ çetelerinin esir aldığı halk özgür alanlara kaçıyor.

Minbic’i özgürleştirme operasyonu devam ederken DAİŞ çetelerinin zulmünden kaçan halk, Minbic Askeri Meclis üyelerinin özgürleştirdiği alanlara geliyor.

DAİŞ zulmünden kaçan bir aile, kentin batı ucundaki operasyon güçlerine ulaştı. Yaklaşık on beş kişilik grup, sivil olduklarını belli eden beyaz bir bezle savaşçıların olduğu alana geldi. Yorgun ve susuz olan halka savaşçılar su ve yiyecek verdi.

DAİŞ çetelerinden kaçan grupta yer alan Muhammed adlı kişi artık DAİŞ zulmü altında yaşamayacaklarını belirterek, “Yaşadığımız her gün bizim için bir ölümdür” diyerek, çetelerden kaçarak kurtulmayı seçtiklerini söyledi.

Muhammed, “DAİŞ denetiminde her şeyimize müdahale ediyorlardı. Onlara karşı çıkanları her türlü işkenceden geçiriyorlardı. İçerde hiç kimse onlarla yaşamak istemiyor ama çok korkuyorlar, fırsat bulunca herkes bizim gibi buralara gelmek istiyor. Sakalımıza ve giyeceklerimize karışıyorlardı.  Zaten hayat çok pahalı oldu. Geçinemez hale gelmiştik. Bu operasyonu yapan savaşçılara şükranlarımı sunarım” dedi.

Grupta yer alan Necmiye adlı kadında DAİŞ zulmünü ve kadınlara yapılanları şöyle anlattı: “DAİŞ geldikten sonra her yer kara oldu. Elbiselerimiz hep kara oldu. Yüzümüzü gözümüzü açamayacak duruma geldik. Küçük çocuklara kadar her şeyi siyah elbise yaptılar. Onların dediği gibi olmayanları ya zindana atıyorlardı ya da öldürüyorlar. Çarşıya çıkıp bir şey alamaz hale geldik.” 

Grupta yer alan 7-8 yaşlarındaki bir kız çocuğu savaşçıların yanından ayrılırken üzerindeki siyah elbiseyi attı.

...