MLKP: Êzidî halkının özerkliğini sahiplenelim

Êzidî halkının demokratik özerkliğini selamlayan MLKP, "Kürdistan’ın bütün ilerici ve ulusal demokratik güçleri Êzidî halkımızın bu en yaşamsal hakkını sahiplenmeli ve savunmalıdır" dedi.

MLKP Kürdistan, Şengal'de ilan edilen demokratk özerkliğe ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Şengal'de DAİŞ çeteleri tarafından Êzidîlere dönük katliamlara dikkat çekilen açıklamada, "İlkin HPG ve daha sonra YPG Êzîdîlerin yardımına koştu. Êzîdîler YBŞ adı altında öz savunmalarını örgütledi. Şengal özgürleştirildi. MLKP gerillaları da Êzîdixan savunmasında ve Şengal’in özgürleştirilmesinde yerini aldı" denildi.

'EGEMEN GÜÇLER ELLERİNİ ÇEKMELİ'

"Öz savunma ve demokratik özerk yaşam inşa etme isteği onlarca kez soykırıma uğratılmış Êzidî halkımızın vazgeçilmez hakkıdır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Kürdistan’ın bütün ilerici ve ulusal demokratik güçleri Êzidî halkımızın bu en yaşamsal hakkını sahiplenmeli ve savunmalıdır. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Irak devleti Êzidî halkımızın iradesini tanımalı, taleplerine saygı duymalı ve gereğini yerine getirmelidir. Hakimiyet kurmaya yeltenen tüm güçler ellerini Êzidîxan’dan çekmelidir."