MLKP Kürdistan: İsyanı büyütelim!

Siyasi soykırıma ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan, "Bu onurlu kavgayı büyütmek özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesin görevidir" dedi.

MLKP Kürdistan, AKP/Saray'ın HDP'ye dönük siyasi soykırımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Erdoğan ve AKP'nin 'kanlı', 'yıkıcı' bir iktidar mücadelesi yürüttüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Yoksulların evlatlarının canları üzerinden yürüttüğü bu kanlı savaşta, hem kazanılmış hakları, özgürlükleri gasp ediyor hem de, faşist iktidarı için risk gördüğü tüm kesimleri teslim almaya çalışıyor" denildi.
"Hitler bozuntusu Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ancak savaşla ayakta durabiliyor. Bu nedenle de, içeride ve dışarıda savaş politikalarında ısrar ediyor" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'HİÇBİR ONURLU İNSAN SEYİRCİ KALMAMALI'

"Suruç-Ankara katliamları, Medya Savunma Alanları'na ve direniş şehirlerine dönük bombardımanlar, ardından gelen gazete ve televizyonların kapatılması, seçilmiş belediyelere kayyum atanarak, başkanlarının gözaltına alınması ve nihayetinde milletvekillerinin tutuklanması gibi saldırılar, şimdi OHAL kıskacında bulunan halkları sindirmeyi amaçlıyor.

Bu saldırılar ve baskılar karşısında susmak, sadece suça ortak olmak anlamına gelmiyor; bu tavır, aynı zamanda, yeni zulümlerin ve katliamların kapısını açıyor.
Susmak, seyirci kalmak, köleleşmek ve onursuz bir yaşama mahkum olmak demektir. Hiçbir onurlu insanın, bu suçlara seyirci kalması, geleceğini bu beş paralık din bezirganlarına teslim etmesi beklenemez. 
Nihayetinde Kürt halkımız başta olmak üzere, devrimci-demokratik güçlerin öncülüğündeki ezilenler sokakları doldurarak, bu hayasız saldırılara tavırsız kalmıyor ve onurlarına sahip çıkıyorlar. Saray diktatörünün baskı politikalarına boyun eğmeyeceklerini gösteriyorlar.

Bu onurlu kavgayı büyütmek özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesin görevidir. Kürdistan’ımızın dört bir yanında, dağlardaki özgürlük savaşçılarına, Rojava devrimine, büyük bedellerle kurulmuş mevzilere, seçilmiş vekillere ve belediye başkanlarına sahip çıkarak, faşist AKP rejimini yenmek, başta şehitlerimiz olmak üzere, halklarımıza borcumuzdur."
MLKP, isyanı büyütmeye çağırarak, faşizmin bu şekilde yenileceğini ve zaferin halkların olacağını kaydetti.