Musul'da sona doğru

Irak ordusundan yapılan açıklamada Musul operasyonunda sona yaklaşıldığı belirtildi.

Musul operasyonuna ilişkin açıklama yapan Irak ordusu ortak operasyon gücü sözcüsü Saed Maen, "Musul'un tamamen temizlenmesine sadece onlarca metre kaldı" dedi.

Irak ordusunun 17 Ekim 2016 tarihinden beri Musul'u DAİŞ çetelerinden temizlemek için yürüttüğü operasyonlarda sona gelindiği belirtildi.

Operasyonda gelinen son aşamaya ilişkin yazılı açıklama yapan Irak ordusu ortak operasyon gücü sözcüsü Saed Maen, "Irak ordusunun kalan son bölgeleri DAİŞ'ten temizleyip Dicle Nehri'ne ulaşmasına onlarca metre kaldı" dedi.

Irak devlet televizyonu ise Eski Musul'un tümden çetelerden temizlendiğini ve çatışmaların Basın Merkezi civarında devam ettiğini duyurdu. Haberde bölgede yaşanan çatışmalarda 36 çetenin öldürüldüğü, 6 çetenin ise yakalandığı belirtildi.

DAİŞ çetelerinin 10 Haziran 2014'te işgal ettiği ve 28 Haziran 2014'te de DAİŞ çetebaşı Ebubekir Bağdadi'nin "halifelik" ilan ettiği Musul'un kurtarılması için 17 Ekim 2016 tarihinden beri Irak ordusu ABD'nin hava desteğiyle operasyonlar düzenliyordu.