NAV-DEM 3. Olağan Kongresi başladı

NAV-DEM 3. Olağan Kongresi Almanya'nın Köln kentinde başladı. Kongrenın bu seneki temel sloganı 'Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü'.

NAV-DEM 3. Olağan Kongresi Almanya'nın Köln kentinde başladı. Kongrenın bu seneki temel sloganı  'Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü' olurken, kongrede Mehmet Tunç ile Pakize Nayir'ın'direniş ruhu bizi özgürlüğe götürecek' ve biz direndik, diz çökmedik; bizimle gurur duyun' sözleri de pankart yapılarak kongre salonuna asıldı.

Kongre salonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük posteri, 'Önder Apo'nun özgürlüğü için direnişi büyütelim' pankartı, YPJ/YPG flamaları asılırken, salon  'kesk, sor û zer' renkleriyle süslendi.

Kongreye 235 kurum, toplum merkezleri, kadın meclisleri, kayıp ve mağdur aileleri, Êzidî, Alevi ve İslam gruplarının temsilcileri, Rojava, Rojhılat Kürdistan temsilcileri, kültür sanat, gençlik temsilcileri, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve çok sayıda siyasetçi  kongrede yerini aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını NAV-DEM eş başkanları Fatoş Göksüngür ile Yüksel Koç yaptı. Kongrenin tarihi bir süreçte yapıldığına dikkat çeken eş başkanlar, 'bugün NAV-DEM'ın 3. kongresi yapılıyor. Ama YEK-KOM'dan günümüze baktığımızda aslında NAV-DEM 24 yaşında. Kürtler 24 yıldır örgütlü bir şekilde çalışmalarını yürütmekte. Mehmet Tunç ile Pakize Nayir'ın yolunda bu çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Halkın bütün ihtiyaçlarına cevap olabilmek için örgütlülüğümüzü geliştireceğiz“ dedi.

 

Kongre HDP Van Milletili Tuğba Hezer'ın konuşmasıyla devam ediyor.

 

...