Nusaybin Alika’da büyük direniş: 23 Saray çetesi öldürüldü

Saray çetelerinin saldırılarına karşı Nusaybin Alika Mahallesi’ndeki son üç gün içerisinde büyük direniş sergileyen YPS/YPS Jin savaşçıları tespit edilen 23 Saray çetesi öldürürken, çok sayıda zırhlı aracı da ya imha etti ya da darbeledi

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Şırnak’ta gerçekleştirilen eylemler ve yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. YPS, Saray çetelerinin saldırılarına karşı Nusaybin Alika Mahallesi’ndeki son üç günlük savaş, yükselen direniş mücadelesinin kapsamını gözler önüne serdiğini belirtti.  YPS devamla, “23 Saray çetesinin öldürüldüğü ve direnişi kırmak için bölgeye sevk edilen onlarca zırhlı aracın darbelenip imha edildiği yoğun çatışmalar içinde birimlerimizin direniş ruhu her geçen gün yükselmekte, Kürdistan halkının kahraman yiğitleri tarih yazmaktadırlar” dedi.

YPS, yükselen direnişin detaylarını da şu şekilde açıkladı:

NUFSAYBİN

16 Mayıs günü Alika Mahallesi’nde birimlerimizin sabotaj eyleminde 5 Özel Harekatçı öldürülmüştür. Birimlerimiz ferdi silahlarla düzenlediği eylem de ise net olarak 5 Özel Harekatçı öldürülmüştür. Aynı gün 1 Özel Harekatçı da yapılan atışlar sonucunda öldürülmüştür. Alika Mahallesi’ne 2 kepçe girmek istediği sırada yapılan vuruşlar sonucunda bu kepçeler darbelenmiştir. 1 kepçe geri çekilirken diğer kepçe de denetimimizde kalmıştır. Aynı gün 1 Kirpi zırhlı araç mahalleye girmek istediği sırada ağır silahlarla vurulmuş, ağır darbe alan araç içinde net olarak 5 Özel Harekatçı ölmüştür. Ayrıca birimlerimizin ağır silahlarla ve sabotaj taktiğiyle yaptığı iki eylemde 2 panzer tümden imha edilmiştir. Fakat ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bilgi edilememiştir.

17 Mayıs günü Alika Mahallesi’nde Saray çetelerine ait 1 doçka silahı kullanan polis, 1 roketatar silahı kullanan polis, 2 suikast silahı kullanan polis ve 2 Özel Harekat Polisi, birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında öldürülmüştür.

18 Mayıs günü Alika Mahallesi’nde 2 kepçe şoförü yapılan atışlar sonucu öldürülmüş, kepçeler de darbelenmiştir. Ayrıca mahalleye girme girişiminde bulunan 3 kepçe de darbelenmiştir.

18 Mayıs günü saat 10:00'da Fırat Mahallesinde SPG-9 uzun menzilli roket silahı kullanan 1 Özel Harekat Polisi, yapılan atışlar sonucunda öldürülmüştür.

Midyat ilçe belediyesi, Saray çetelerine kum torbası ve mevzi yapımı için malzeme yardımında bulunmaktadır.

ŞIRNAK

17 Mayıs günü Bahçelievler mahallesinde 1 grup asker toplandıkları sırada birimlerimizin roket atarlarla düzenledikleri eylemde 2 Jandarma Özel Harekat öldürülmüştür. Bu eylemde Saray çetelerinin ölü ve yaralı sayısı daha fazla olabilir. Aynı gün 1 kepçe mahalleye girmek istediği sırada birimlerimiz ağır silahlarla vurmuş, burada kepçe şoförü ölürken araç da darbe almıştır. Aynı gün 1 Kobra zırhlı araç, çatışma yerine müdahale etmek için geldiği esnada, birimlerimizin gerçekleştirdiği eylem sonucu bu aracın üzerindeki silah imha olmuştur. Birimlerimiz, konumlanan 1 tanka karşı ağır silahlarla yapılan eylemde tankın silahı imha edilmiş ve tank geri çekilmiştir.

18 Mayıs günü Bahçelievler Mahallesi’nde sabah saatlerinde bir eve konumlanan Saray çetelerine karşı birimlerimiz roket ve ferdi silahlarla eylem yapmış, burada 1 BKC ağır silah mevzisi imha edilirken 2 Özel Harekat Polisi de öldürülmüştür. Bahçelievler Mahallesi’nde 1 SPG-9 uzun menzilli roketatar silah mevzisini hedef alan birimlerimiz, bu mevziyi imha etmiştir. Aynı gün Ömerköy tarafından 1 Kobra tipi zırhlı araç da ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Gümüştepe'de konumlanan 1 Kobra tipi zırhlı araç da hedeflenerek vurulmuş ve darbelenmiştir.

18 Mayıs günü öğlen saatlerinde eski emniyet tarafında birimlerimizin 1 Kobra tipi zırhlı aracın geçişi sırasında yaptığı sabotaj eylemi sonucu zırhlı araç imha olmuştur. Aynı patlamada 3 Özel Harekat Polisi de ölmüştür. İmha edilen araç gece geç saatlerine kadar birimlerimizin denetiminde kalmıştır. Saray çeteleri cenazeleri almak için geldiklerinde birimlerimiz yaptıkları atışlar sonucu ölü ve yaralıları olmuştur. Fakat net bilgi elde edilememiştir.

17 Mayıs'ta Şehit Gelhat Mahallesi’nde yaşanan çatışmalarda şehit düşen 2 üyemizin sicilleri şöyledir:

Serxwebun Mardin / Yusuf Altıdal / Halime- Ahmet / Doğum Yeri: Urfa-Serêkanî

Zagros Cilo / Ali Akman / Naziye-Mehmet Şerif / Doğum Yeri: Yeşilli