Nusaybin'de 22 Saray çetesi öldürüldü, 2 tank imha edildi

YPS/YPS Jin savaşçılarının Nusaybin’de gerçekleştirdikleri eylemler ve yaşanan çatışmalarda 22 çete öldürülürken, 2 tank da imha edildi.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de yaşanan çatışmaların ayrıntılarını açıkladı. YPS açıklamasında şunlar belirtildi:

“24 Nisan günü Şehit Gelhat Mahallesi’nde bir eve giren Saray çetelerine YPS birimlerimizin yaptığı sabotaj eyleminde 6 çete öldürülürken çok sayıda yaralısı da olmuştur.

25 Nisan günü sabah saat 06.30'da Çaxçax yolu üzerinde Kartopu sokağına giren bir tank, yapılan sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir. Saat 09.00'da aynı sokakta yapılan eylemler sonucunda 1 Ejder tipi zırhlı araç darbelenirken, 1 kepçe de imha edilmiştir. Yine aynı gün saat 09.30'da 1 tank, Çaxçax sokağına girerken birimlerimiz tarafından roketlerle vurulmuş, darbe alan tank yanmaya başlamıştır. Olay sonrası tank, çekici aracıyla çekmiştir. Saat 12.00'da 1 Ejder tipi zırhlı araç mahalleye girerken birimlerimiz tarafından sabotaj eylemi yapılmış, yapılan eylem sonrası zırhlı araç imha olmuştur. Aynı yerde 1 Kirpi zırhlı araç da mahalleye girerken birimlerimizin roket atarlarla atışları olmuş, etkili vurulan zırhlı araç darbe alıp geri çekilmiştir. Daha sonra 1 kepçe araç, mahalleye girerken birimlerimiz ferdi silahlarla vurarak bu aracı darbelemiştir. Başka bir eve girmek isteyen çeteler de ferdi silahlarla vurulmuş, burada 2 JÖH elemanı ölmüştür. Hastane tarafında ise bir eve girmek isteyen çetelere karşı yapılan eylemde 3 çete öldürülmüştür. Net bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. Yine Çaxçax yolu üzerinden Kordon sokağına kepçe araçla girmeye çalışan çetelere yapılan atışlar sonrasında kepçe darbe alarak olay yerinden uzaklaşmıştır.

        24-25 Nisan günü Alika Mahallesi’nde sabah 04.00'dan akşam saat 06.00'ya kadar çok yoğun çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar sonucunda 1 Kobra tipi zırhlı araç ve 1 tank imha edilmiştir. 1 tank ve 3 Kobra tipi zırhlı araç ise darbelenmiştir. Aynı gün Çaxçax yolu Dicle Mahallesi tarafından bir eve giren çetelere dönük birimlerimiz tarafından yapılan sabotaj eylemi sonucunda çeteler enkaz altında kalmıştır. 1 saat boyunca ölü ve yaralılarını almaya çalışanlar ferdi silahlarla vurulmuştur. Burada 8 Saray çetesi öldürülürken, 10'dan fazla yaralıları olmuştur. Yine aynı mahallede evlerin bahçelerinden geçen çetelere dönük yapılan eylemde bilinen 3 Saray çetesi ölmüştür. Çok sayıda yaralılarının da olduğu eylemin ayrıntılı bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.

        Bu çatışmalarda 3 YPS üyemiz şehit düştü:

        Xeyri Lice / Serdar Doğan / Anne: Halime – Baba: Sait / Doğum Yeri: Amed / Şehadet: 25 Nisan Nusaybin.

       Diğer iki üyemizin sicilleri daha sonra paylaşılacaktır."