Nusaybin'de 5 Saray çetesi öldürüldü

Nusaybin’de gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda tespit edilen 5 Saray çetesi öldürüldü.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı.

YPS, “Kürdistan’da sürmekte olan büyük direniş savaşı, her türlü yoğun saldırıya karşı kararlılıkla devam eden öz savunma mücadelesiyle düşmanı çaresizlik içerisine sürüklemiştir” dedi.

YPS açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi.

NUSAYBİN

“20 Nisan günü Alika Mahallesi’nde 2 suikastçı Saray çetesine, YPS birimlerimizin yaptıkları atışlar sonucu 1'i ölürken diğeri de yaralanmıştır.

19 Nisan günü Çaxçax yolu üzerinde bulunan 1 Saray çetesi birimlerimiz tarafından hedef alınarak öldürülmüştür. Aynı gün 1 kepçe araç Alika Mahallesi’nden Çaxçax üzeri Dicle Mahallesi’ne girerken savunma birimlerimizin yaptıkları atışlar sonucunda darbe alarak geri çekilmiştir. 

21 Nisan günü Alika Mahallesi Çaxçax yolunda 1 Saray çetesi, birimlerimizin yaptıkları atışlar sonucunda öldürülmüştür. Aynı gün bir grup saray çetesi Alika Mahallesi’nde bir eve yerleştiği esnada birliklerimiz bir sabotaj eylemi yapmıştır. Yaşanan patlamada çok sayıda Saray çetesi ölmüştür. 2 Saray çetesinin öldüğü ve 7'sinin de yaralandığına ilişkin bilgiler yanlış olup buradaki düşman kayıpları daha fazladır. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir.

21 Nisan günü Saray çeteleri sınır üzerinde duvar örerken birimlerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 Saray çetesi öldürülmüştür.

22 Nisan günü Alika Mahallesi’nde Dron keşif uçağından daha küçük ve sessiz olup 3 kamerası olan bir keşif uçağı birimlerimiz tarafından düşürülmüştür.

20 Nisan günü Koçera Mahallesi’nde birimlerimiz tarafından 1 Saray çetesi öldürülmüştür. 21 Nisan günü ise Weysika tarafında Saray çeteleri Çaxçax yolundan bir eve girmek isterken birimlerimizin yaptığı sabotaj eylemi sonucu çok sayıda çete öldürülmüştür. Basında çıkan 2 özel harekatçı ölü, 2'si de yaralı haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kayıpları daha fazla olmakla birlikte ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

23 Nisan günü sabah saat 07.00'de saray çeteleri ve jandarma timleri birlikte hareket halinde iken birimlerimiz tarafından hedef alınmış, yapılan atışlar sonrası 1 Saray çetesi öldürülmüştür.

22 Nisan günü yaşanan çatışmalarda 1 YPS üyemiz şehit olmuştur. Şehit direnişçi arkadaşımızın bilgileri şöyledir.

Kod adı: Aso Zagros

Adı soyadı: Yekta Atlı

Anne ve Baba adı: Suna - Tekin

Doğum yeri: Bingöl/Karlıova

SARAY ÇETELERİ EVLERİ YAKIYOR

Genel olarak mahallelerde yoğun keşif uçağı gezmektedir. Ayrıca çeteler, kullandığı ateş fışkırtan silahlarla evleri yakmaktadır. Yine, kendi konumlandıkları yerlere yakın evleri molotof ve benzinle yakmaktalar. Mahalleye girmek için öncelikle eğitimli köpekler gönderiyorlar.”

YPS açıklamasında, “Şırnak’ta süren direnişte 2 direnişçimizin şehit olduğu bilgisi yanlıştır. Bu direnişçilerimizden Kurtay (Mehmet Sait Külper) ve Dılhat İsa direniş birliklerinde görevlerini sürdürmektedirler” denildi.