Nusaybin'de AKP/Saray çeteleri korkuyu da yenemiyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 14 Mart'ta 7’ncisi kez ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" 40’ıncı gününde sürüyor. AKP/Saray çeteleri, bütün teknik donanımlarına rağmen görkemli direnişi kıramazken, evleri taramaya kalkışıyor.

AKP/Saray çetelerinin, Nusaybin'deki direniş karşısında endişesi artmış durumda. Operasyonlara katılmak istemeyen asker-polis arasında somut olarak kavgalar yaşanırken, yine bu güçlerin intihar ve istifaya başvurduğu, bunun üzerine ilçeye psikiyatr gönderildiği öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 14 Mart'ta 7’ncisi kez  ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" 40’ıncı gününde sürüyor. AKP/Saray çeteleri, bütün teknik donanımlarına rağmen görkemli direnişi kıramazken, evleri taramaya kalkışıyor.

50'NİN ÜZERİNDE KAYIP VERDİLER

Direnişin yaşandığı mahallelerde, aralarında en az 2 binbaşının da bulunduğu 50’nin üzerinde özel harekatçı, çatışmalar sırasında öldü. Çatışmalarda YPS ve YPS-JIN üyelerinden 18'inin de yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İNTİHAR, İSTİFA...

AKP/Saray çeteleri, direnişi kıramadıkça operasyonlara katılmaya çekiniyor ve bu durum, kendi aralarında kavgaya yol açıyor. Asker ve polislerin kavgası üzerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve çok sayıda kuvvet komutanı ilçeye gelmek zorunda kaldı. Askeri birliklerle görüşmeler gerçekleştirmesine rağmen, üst düzey yöneticiler, halihazırdaki endişeyi bertaraf edemedi. Çatlağın derinleştiği ve 2 bin özel harekatçının istifa dilekçesi verdiği de öğrenildi.

Komutanların intihar, operasyona katılmak istememe ve istifaya kadar somut sonuçlar doğuran endişenin önüne geçememesi üzerine, bölgeye çok sayıda psikiyatr gönderildi. Eğitim Doktrin Komutanlığı’nda (EDOK) bu kapsamda bir çalışmanın da yürütüldüğü öğrenildi.

İLÇEDE ASKERİ DARBE

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da soykırım saldırılarından sonuç alınamayınca, "Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması, gerekirse binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir” demişti.

AKP/Saray, başarısızlık üzerine ilçede tüm yetkileri mülki ve idari amirlerden alarak, askere de devretti. 

Bu arada, ilçede yaşanan gerçeklerin ortaya çıkmasından da tedirginlik duyan AKP/Saray'ın talimatıyla, DİHA muhabiri Meltem Oktay tutuklandı, Uğur Akgül ise ilçeden çıkarıldı. 

KAYIP VERİYOR VE GERİ ÇEKİLİYORLAR

İşgalci saldırılarını sürdüren asker-polisle çatışmalar sürerken, özellikle Abdulkadirpaşa Mahallesi'ni kuşatma altına alan zırhlı araçlardan yapılan top ve obüs atışlarıyla sivil halkın yaşadığı evler hedef alındı. Eski hastane civarına konuşlandırılan zırhlı araçlardan da mahallelere aralıksız ateş açıldı. 

Şirin ve Kanarya sokaklarına girmeye çalışan çetelerin, YPS-YPS-JIN üyelerinin direnişi karşısında kayıplar verdiği ve geri çekildiği öğrenildi.

AKP/Saray çeteleri, sabah saatlerinde çatışmaların daha az yaşandığı mahallelerde de çok sayıda ev ve iş yerlerini ateşe verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan tüm iş yerleri zırhlı araçlarla yakılıp yıkıldı. 

Öte yandan, katledilen sivillerin ve YPS/YPS-JIN üyelerine ait mezarların da tahrip edildiği belirtildi.