Nusaybin’de bir tank darbelendi

Direnişin büyüdüğü Nusaybin’de mahallelere girmeye çalışan bir tank daha YPS güçleri tarafından bombalı saldırı ile darbelendi.

Soykırım saldırılarının sürdüğü Nusaybin’de Saray çeteleri, YPS direnişi karşısında darbe almaya devam ediyor.

Direniş mahallelerine yönelik sabah başlayan top atışları devam ederken, direniş mahallelerine girmeye çalışan bir tank daha YPS güçleri tarafından bombalı saldırı ile darbelendi.

Kullanılamaz hale gelen tank başka bir çekici tank ile olay yerinden çıkarılarak İpek yolu üzerinden Nusaybin Askeri Kışla'ya götürüldü.

YPS güçleri tarafından saldırılara sert karşılık verilmeye devam edilirken,Saray çeteleri direniş karşısında geri çekilmek zorunda kalarak tekrar top atışlarına başladı.

Yine zaman zaman şiddetli patlamaların meydana geldiği direniş mahallelerinde ambulans hareketliliği yaşanmaya devam ediyor.

Qamişlo sınırında bulunan Zeynelabidin ve Kışla mahallelerine de top ve havan atışları yapılmaya devam ediliyor.

ABLUKAYI KIRMAK İÇİN YAPILMAK İSTENEN YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ

Öte yandan kuşatmayı kırmak amacıyla HDP ve DBP öncülüğünde Nusaybin köylerinden yüzlerce kişi, Nusaybin'e 10 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Açıkköy'de bir araya geldi.

Aralarında HDP Milletvekili Ali Atalan ve HDP ve DBP'li yöneticilerinde bulunduğu kitle, köyde bekleyişini devam ettiriyor.

Köyün Nusaybin'e giden çıkışı askerler tarafından tutulurken, HDP ve DBP'lilerin askerlerle yolu açmaları konusunda görüşmeye başladı.

Yüzlerce kişinin bekleyişini sürdürdüğü Açıkköy'e gelişler devam ediyor. İçerisinde HDP Milletvekili Gülseren Yıldırım'ında bulunduğu kalabalık bir grupta Ömerli ilçesinden Açıkköye'e geliyor.