Nusaybin'de ev ve arsalar için 'istimlak' kararı!

Mardin'e atanan Vali Yaman'ı ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilge, ilçedeki bazı ev ve arsaların istimlak edileceğini öğrendiklerini bildirdi.

Mardin'e atanan Vali Yaman'ı ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilge, ilçedeki bazı ev ve arsaların istimlak edileceğini öğrendiklerini bildirdi.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülgani Bilge, son Valiler Kararnamesi ile Mardin'e atanan Vali Mustafa Yaman'ı dün makamında ziyaret etti. Bilge, ziyaretinde Vali Yaman'a ilçede 14 Mart'tan bu yana süren 'sokağa çıkma yasağı'nın kaldırılmasına ilişkin taleplerini iletti.

Bilge, yasak nedeniyle ilçe halkı ve esnafının milyonlarca lira zarara uğradığını aktardı. Vali Yaman'ın ise kendilerine yasağın kaldırılması için çalışmaları hızlandıracaklarını ancak bayramdan önce olmasa bile bayramın üç ya da dördüncü günü yasağı kaldırmak için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Bilge, görüşmeye ilişkin şunları belirtti: "Görüşmede daha çok operasyonların sona erdirilmesi ve evlere geri dönüşlerin olması konuşuldu. Ancak mahallelere yönelik sürdürülen arama tarama çalışmaları bitmeden Vali Bey de kendisinin böyle bir riski alamayacağını söyledi. Ancak bayramdan sonra yasak kalksa bile çatışmaların yaşandığı mahallelere yönelik daha dikkatli olunacağına ilişkinde bilgi verildi." 

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygın Öztürk'ün ilçenin sınırdan 8 kilometre kadar uzaklaştırılacağına ilişkin kaleme aldığı yazısını da değerlendirdi. Vali Yaman'ın kendileriyle paylaştığı kadarıyla sınırda hasar görmüş, eski ya da görüş alanına giren yerlerin istimlak edileceği bilgisine sahip olduklarını kaydeden Bilge, zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı bir birimin de şu an ilçede bu yönlü çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

'YASAK DAHA FAZLA SÜRMEMELİ'

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülgani Bilge, son olarak şunları ifade etti: "Bu yasağın da fazla sürmesini istemiyoruz. Nusaybin halkı perişan oldu. Bizler Suriye gibi bir sonuçla karşılaşmak istemiyoruz. Her şeyin barışçıl bir şekilde çözülmesini ve diyalogla olmasını istiyoruz. Çünkü savaşın hiçbir iyi sonucu şimdiye kadar olmamıştır."