Nusaybin, Şırnak ve Silopi’de 9 özel harekatçı öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de 2, Şırnak’ta 5 ve Silopi’de 2 özel harekatçı saray çetesinin öldürüldüğünü duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin, Şırnak ve Silopi’deki direnişe ilişkin yaptığı açıklamada, en az 9 saray çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPS açıklamasında, Nusaybin’de kimyasal silah kullanıldığını de duyuruldu.

Açıklamada, 9 Nisan’da Nusaybin’de yaşamını yitiren bir YPS üyesinin kimlik bilgileri açıklandı.

Yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

NUSAYBİN:

21 Mayıs günü Şehit Gelhat mahallesine zırhlı araçlarla girmek isteyen saray çetelerine yönelik yapılan eylemde 1 tank ve 1 kepçe darbelenmiştir. Aynı gün 1 kepçe 1 zırhlı araç da yine mahalleye girmek isterken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Aynı gün çeteler bir evde konumlanırken birimlerimizin yaptığı eylem sonucu 2 saray çetesi ölürken 1 saray çetesi de yaralanmıştır. Çeteler cenazelerini kaldırmak isterken bir sabotaj eylemi de yapılmıştır. Bu patlamadaki ölü ve yaralı sayısı çok olmakla birlikte netleştirilememiştir. 2 gün içinde saray çeteleri, aldıkları ağır darbelerden dolayı birimlerimizin denetimindeki mahallelere savaş uçakları ile bombardımana tabi tutmaktadır. Yine etrafını 400 metre etkileyen füzeler ve kimyasal silahlar kullanmaktalar. 19 Mayıs'ta birimlerimiz 1 keşif uçağı düşürmüştür. Bu keşif uçağında mesafe ölçme cihazı ve uçakları koordine etme cihazı bulunmaktadır.

ŞIRNAK:

19 Mayıs günü Bahçelievler mahallesine girmeye çalışan 1 kepçe, yapılan sabotaj eylemi sonucu imha edilmiş, şoför de ölmüştür. Müdahale etmek istediklerinde ise, orta ve ağır silahlarla vurulmuş, burada 1 çete öldürülürken çok sayıda yaralıları da olmuştur.

20 Mayıs günü Bahçelievler mahallesinde kirpi zırhlı aracından inen saray çetelerine birimlerimiz ferdi silahlarla eylem yapmıştır. Burada 1 saray çetesi öldürülmüştür. Aynı gün birimlerimiz saray çetelerinin mevzilerini hedef almış, burada 1 SPG-9 silahı imha edilmiştir. Aynı gün 1 tank mahalleye girmek isterken roket atarlarla vurulmuş, darbe alan tank geri çekilmiştir. 21 Mayıs günü sabahı çetelerin tuttuğu mevziler birimlerimiz tarafından vurulmuş, burada 1 ağır silahları imha olurken l çete de ölmüştür. Olay yerine müdahaleye gelen 1 tank da roket atarlarla vurularak imha edilmiştir.

21 Mayıs günü Aydınlık evler ve İsmet paşa mahallesi arasında 1 kobra zırhlı araç, el yapımı bomba, roket ve orta silahlarla vurulmuş, darbe alan zırhlı araç geri çekilmek durumunda kalmıştır. Aynı gün ilerlemek isteyen çetelerin vurulması sonucunda da 1 çete ölmüştür. Saray çeteleri tarafından kullanılan bir nokta etkili vurulmuş bu noktadaki çeteler daha sonra kaçarak burayı terk etmiştir. Aynı gün 1 kobra zırhlı araç mahalleyi taramak isterken yapılan vuruşlar sonucunda aracın silahı imha edilmiş, darbe alan araç geri çekilmiştir.

SİLOPİ:

9 ve 11 Nisan günleri Karşıyaka, Şehit.Harun ve Barbaros mahallelerinde çıkan çatışmalarda 2 saray çetesi öldürülmüş, 2 saray çetesi de yaralanmıştır. Silopi'de genel olarak çeteler ağır silahlarla Yeni mahalle ve Bahçelievler mahallesini taramaktadır. 11 Nisan’daki çatışmalarda birimlerimiz 1 tabanca kaldırmıştır.

9 Nisan'daki çatışmalarda şehit düşen üyemizin sicili şöyledir:

Tirêj Goyi / Bedel Öncü / Anne: Beybun – Baba: Reşit / Doğum Yeri: Uludere