ÖHD'li avukatlar tahliye edilmedi

ÖHD'li avukatların da yargılandığı davanın duruşmasında, Gördeğir ve Kaçar'ın tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli'nin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 50 kişi hakkında "Örgüt yöneticisi olmak" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AV. DEMİR: HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ

Savunmasına Hacı Lokman Birlik'i anarak başlayan Av. Demir, şunları belirtti: "Yaşaması kolay bir hayat seçebilirdik. Seçmediysek bir bildiğimiz vardır elbet. Taybet Ana’nın, Hacı’nın, Rozerin’in, Tahir Ağabey'in, Mehmet Tunç’un, Cihan Karaman’ın ve ayağı taşa değdirilenlerin, canı yakılanların, evi yıkılanların, cenazesi bulunamayanların, bedeni teşhir edilenlerin, duvarına yazı yazılanların hepsinin hesabını tek tek soracağız. Bu katliamları yapanların, şerefli bir şekilde yaşlanmasına izin vermeyeceğiz."
Av. Demir, "Devletin istediği şekilde avukatlık yapanlara eyvallah ama biz kurbanlık koyun değiliz" diyerek, tahliye talebinin olmadığını kaydetti.
Av. Acinikli de mahkeme salonlarında yargılanması gerekenlerin kendileri olmadığını, Roboski'de Cizre'de insanları yakanlar olduğunu vurgulayarak, "Yarını biz yaşatacağız" dedi.
Savcının tahliye talebinin ardından ara veren Mahkeme Heyeti, Cemalettin Gördeğir ve Şengül Kaçar'ın tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.