Öz yönetim direnişinin sürdüğü Sur’da 4 cenaze çıkarıldı

Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı 120 gündür öz yönetim direnişinde olan Amed’in Sur ilçesinden 4 cenaze çıkarıldı.

Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı 120 gündür öz yönetim direnişinde olan Amed’in Sur ilçesinden 4 cenaze çıkarılırken, cenazelerin çıkarılması sırasında silah ve patlama seslerin gelmesi akıllara yine "Çatışma süsü mü veriyor" sorusunu getirdi. 

Amed’in Sur ilçesinde kuşatmanın 120 gündür sürdüğü mahallelere saat 15.00 sıralarında bir cenaze aracının içeri girdiği ve 4 cenazenin çıkarıldığı öğrenildi. Cenazelerin Antep'e gönderildiği öğrenilirken, cenaze sayısının artacağı ifade edildi. 

Aynı zamanda cenazelerin çıkarılması için gönderilen cenaze aracının ardından Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de kuşatma altındaki mahallelere girdiği görüldü. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin mahallelerden ayrılmasının ardından kısa süreli silah sesi ve patlama sesleri geldi. "Operasyon bitti" açıklamalarının ardından uzun süredir silah ve patlama seslerinin gelmediği mahallelerde cenazelerin çıkarıldığı sırada silah seslerinin gelmesi akıllara "Çatışma süsü mü veriliyor" sorusunu getirdi.